Nova prelomnica za Renault električna vozila

Zanimivosti

Pet let po začetku prodaje električnih vozil je Renault kupcu predal ključe sto tisočega električnega avtomobila. Gre za Renault ZOE, prodan gospodu Åsmundu Gillebu, 41-letnemu Norvežanu. V prvi polovici leta 2016 je Renault prodal več kot 15.000 električnih avtomobilov (brez upoštevanja štirikolesnika Twizy), kar predstavlja 32-odstotno rast v primerjavi z enakim obdobjem lani. Ta uspeh […]

Pet let po začetku prodaje električnih vozil je Renault kupcu predal ključe sto tisočega električnega avtomobila. Gre za Renault ZOE, prodan gospodu Åsmundu Gillebu, 41-letnemu Norvežanu.

V prvi polovici leta 2016 je Renault prodal več kot 15.000 električnih avtomobilov (brez upoštevanja štirikolesnika Twizy), kar predstavlja 32-odstotno rast v primerjavi z enakim obdobjem lani. Ta uspeh je Renault utrdil na vodilnem mestu v Evropi. Na evropskih cestah je tako danes vsak četrti električni avtomobil znamke Renault, v Franciji pa predstavlja znamka Renault kar polovico vseh električnih vozil. Glavni trgi so sicer Francija, Norveška, Velika Britanija in Nemčija.

zoe-naslovka-01

Zoe, Renaultova zvezda med električnimi vozili.

Število kupcev električnih vozil iz leta v leto narašča. Renault k temu prispeva veliko s svojim nenehnim razvojem. Zadovoljstvo kupcev, ki pri modelu ZOE dosega 98 odstotkov, nas motivira k nadaljnjemu razvoju,” razlaga Eric Feunteun, direktor Renaultove divizije električnih vozil.

Renault ponuja najširšo paleto povsem električnih vozil, ki zadostijo potrebam različnih uporabnikov, kompaktno mestno vozilo ZOE, lahko gospodarsko vozilo Kangoo Z.E. in mestni dvosedežni Twizy (skupaj s tovorno izvedenko Twizy Cargo).

parkiranje-v-mestu-futuristicni-twizy

Twizy bo zagotovo poskrbel za pozornost mimoidočih.

ZOE, najbolj prodajani električni avto v Evropi, dominira na evropskem trgu električnih vozil za končne kupce z več kot 23-odstotnim tržnim deležem. Kangoo Z.E. je že tretje leto vodilno električno lahko gospodarsko vozilo v Evropi. Osvojil je številne velike razpise, med njimi za francosko Pošto. S 17.000 prodanimi vozili je Twizy  inovativni ponudnik drugačne, zabavne mobilnosti v urbanih središčih, zelo priljubljen pa je v različnih “car-sharing” projektih kratkotrajne javne izposoje vozil.