Novi Citroën Berlingo furgon – “Van”

Aktualno, Novosti

Novi Citroën Berlingo gra na karto “po meri” in je na voljo v dveh izvedbah, M in XL, ki v dolžino merita 4,40 m in 4,75 m. Ponuja dve različni izvedenki “Worker” in “Driver”, ki se medsebojno razlikujeta po namembnosti in tipu uporabe. Kabina Extenso sprejme tri potnike (v 1. vrsti), podaljšana kabina pa lahko prepelje do 5 potnikov (v 1. in 2. vrsti). Berlingo ponuja rekordno dovoljeno obremenitev (do 1000 kg), tako da lahko vanj naložimo dve evro paleti.

Gospodarsko vozilo Citroën Berlingo, namenjeno poklicnim uporabnikom, ki je bilo lansirano leta 1996 in proizvedeno v več kot 1,5 milijonov primerkih, nam razkriva tretjo generacijo, ki je bila poimenovana Berlingo Van. Novi Citroën Berlingo Van je pridobil novo konstrukcijsko osnovo za bolj priročno krmiljenje, več udobja in varnosti. Opremljen je z 20 tehnologijami za pomoč pri vožnji in s 4 tehnologijami za vzpostavitev povezave ter z motorji najnovejše generacije, kot sta novi dizelski motor 1.5 BlueHDi in bencinski motor 1.2 PureTech, ali pa s samodejnim menjalnikom EAT8.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=MPdYsa838Z4

Novi Berlingo OV (osebno vozilo) bo v prodajna mesta zapeljal letos poleti, znamka Citroën pa nam danes razkriva 3. generacijo gospodarske izvedenke Berlingo, ki je namenjena poklicnim uporabnikom in nosi ime novi Berlingo Van. Na trgu gospodarskih vozil v Evropi je Citroën leta 2017 dosegel 9,7 % tržni delež in je z več kot 72.000 prodanimi enotami zasedal drugo mesto med prvimi tremi v segmentu. Novi Berlingo Van je prežet z ambicijami in namerava še naprej tlakovati pot uspeha s svojo 3. generacijo, ki bo v prodaji od konca leta 2018 dalje.

Zgodovina malih furgonov znamke Citroën se je začela na sredini 20. stoletja. Berlingo je izšel iz dolgoletnega prodajnega programa, katerega začetki segajo v leto 1950. Tega leta je bil predstavljen slavni mali furgon 2 CV, to je bila 100 % gospodarska različica kultnega modela 2CV. Ta pionirski model, ki je danes pomemben zbirateljski primerek širom celega sveta, se je v zgodovino zapisal kot prvi mali furgon serijske proizvodnje s pogonom na prednji kolesi. Proizvajali so ga od marca 1951 do marca 1978 in v tem času je bilo sestavljenih 1.246.335 primerkov.

Voznikovo mesto je pridobilo modernejšo instrumentno ploščo, večfunkcijski volan in barvni prosojni zaslon v višini oči, odvisno od izvedenke. Novi Berlingo Van je v potniškem prostoru opremljen s preprogami TPO, ki so enostavne za čiščenje. Za doplačilo je na voljo lesena garnitura (pod in bočne stranice) s protidrsno oblogo za boljšo zaščito tovornega prostora.

Novi Citroën Berlingo Van je tako kot osebna različica tega modela na voljo v dveh dolžinah karoserije: standardna izvedba M meri v dolžino 4,40 metrov in ima medosno razdaljo 2,78 metrov, podaljšana izvedba XL pa v dolžino meri 4,75 metrov ter ima medosno razdaljo 2,97 metrov.

Za poklicne uporabnike, ki delajo v ekipi in potrebujejo tudi skupen prevoz je na voljo kabina Extenso s tremi sedeži. Na prednjih sedežih sprejme tri potnike (1. vrsta), sredinski sedež pa je širši in ga je možno po potrebi spremeniti v pisarno na kolesih s premično pisalno mizico. Kabina Extenso se modularno prilagaja raznim željam ter ponuja tudi zložljiv bočni sedež za optimalno nakladalno dolžino, s katerim je možno uporabno prostornino za prevoz tovora povečati s 3,3 na 3,8 m3 pri izvedbi M in s 3,9 na 4,4 m3 pri izvedbi XL. Vsebuje tudi razna odlagalna mesta, ki so razporejena po potniškem prostoru in v katera lahko na dosegu roke shranimo dokumente in druge pripomočke.

Za izvedbo XL novega vozila Berlingo Van je na voljo modularna podaljšana kabina, ki ne potrebuje posebne predelave, saj je odslej na voljo za tovarniško vgradnjo. Ta karoserijska različica je namenjena poklicnim uporabnikom, ki morajo s svojim vozilom prepeljati od 1 do 5 potnikov in zraven še velik tovor.

Izvedenka poimenovana “Worker” je namenjena poklicnim uporabnikom, ki prevažajo material in zaposlene na najrazličnejših vrstah gradbišč. Ta izvedenka Berlingo Van ima tri prednje sedeže, privzdignjeno podvozje (+30 mm), zaščitno ploščo pod motorjem in izboljšano pogonsko moč po zaslugi sistema Grip Control s pomočjo pri spustu po strmini (Hill Assist Descent). Vzdržljivo izvedenko prepoznamo tudi po velikih kolesih (690 mm), ki so na voljo skupaj s pnevmatikami Mud & Snow, podu tovornega prostora z oblogo iz plastike, povečani dovoljeni obremenitvi, ki znaša 1000 kg in paketu “tovorni prostor”, ki zajema zmogljivejšo osvetlitev, priključek 12 V in pritrdilne obročke na sredini višine.

Izvedenka “Driver” pa je posebej zasnovana za podjetja in njihove zaposlene, ki morajo opraviti dolge poti oziroma številne dostave v mestnih središčih. Izvedenka, ki je namenjena vsakodnevni učinkovitosti, izstopa zaradi udobja v vožnji, boljše zvočne izolacije in sistemov za pomoč pri vožnji. Novi Berlingo Van ponuja različne možne konfiguracije z 0, 1 ali 2 bočnimi drsnimi vrati.

Furgoni so zadaj serijsko opremljeni z nezastekljenimi krilnimi vrati v razmerju 40/60 in z odpiranjem pod kotom 180°, pri čemer je manjše vratno krilo na desni strani. Za zadovoljitev potreb nekaterih poklicev je možno vse furgone za doplačilo opremiti z zastekljenimi krilnimi vrati (40/60 z odpiranjem pod kotom 180°) z ogrevanim zadnjim steklom in brisalnikom stekla izključno za levo vratno krilo ali pa z zastekljenimi dvižnimi prtljažnimi vrati z ogrevanim steklom in brisalnikom stekla.

Berlingo je pridobil večjo dovoljeno obremenitev in pri tem ohranil enako širino med blatniškima košema (1,23 m), tako da lahko vanj enostavno natovorimo dve evro paleti. Nakladalna prostornina pri standardni izvedbi znaša najmanj 3,3 m3, pri izvedbi XL pa dosega 4,6 m3 ter s 650 kg do 1000 kg dovoljene obremenitve. Novi Berlingo je lahko opremljen z indikatorjem preobremenitve – ta tehnologija je povsem prvič na voljo med vsemi segmenti gospodarskih vozil. Inovativen sistem obvesti uporabnika, da je skoraj dosegel ali že presegel največjo dovoljeno obremenitev z vidika mase. Največja masa priklopnega vozila tega modela pa znaša 1500 kg.

Novi Berlingo Van je lahko opremljen z bencinskim motorjem 1.2 PureTech in dizelskim motorjem 1.5 BlueHDi. Zanj je na voljo tudi (odvisno od motorja) 8-stopenjski samodejni menjalnik EAT8 najnovejše generacije. Osemstopenjski samodejni menjalnik “Efficient Automatic Transmission” (z obvolanskima prestavnima ročicama, ki omogočata ročno prestavljanje) je bil zasnovan in razvit v sodelovanju s specializiranim japonskim podjetjem Aisin.

  • Izbor bencinskih motorjev 1.2 PureTech:
  • – PureTech 110 S&S BVM6
  • – PureTech 130 S&S EAT8* bo na voljo v drugi polovici leta 2019
  • Izbor dizelskih motorjev 1.5 BlueHDi:
  • – BlueHDi 75 BVM
  • – BlueHDi 100 BVM
  • – BlueHDi 100 S&S BVM
  • – BlueHDi 130 S&S BVM6 ali EAT8