Novi BMW X4, baby X6

Aktualno, Novosti, Saloni

BMW nadaljuje s produktno ofenzivo. Po uspešnici – ekstravagantni seriji X6, so tokrat pripravili še manjšo različico, ki temelji na seriji X3, oblikovalsko pa se nanaša na X6.

BMW x4

BMW nadaljuje s produktno ofenzivo. Po uspešnici – ekstravagantni seriji X6, so tokrat pripravili še manjšo različico, ki temelji na seriji X3, oblikovalsko pa se nanaša na X6.

Novi BMW X4  združuje značilne elemente uspešne serije BMW X s športno eleganco klasične izvedbe coupé ter vpeljuje edinstven koncept Sports Activity Coupé v premium razred srednje velikih vozil. Dinamični pedigre avtomobila poudarja široka paleta vrhunskih visokozmogljivih motorjev, sistem štirikolesnega pogona xDrive in ekskluzivni sklop elementov osnovne opreme, kot so na primer spremenljivo športno krmiljenje, elektronski nadzor zmogljivosti in usnjen športni volan s prestavnimi stikali.

BMW x4

Ekstravertiran in dinamičen videz

Novi BMW X4 je osnovan na tehnični zasnovi modela BMW X3, a izkazuje samosvoj športni karakter in ponaša dinamiko na nov nivo. Omenjene lastnosti so nemudoma vidne ob čelnem pogledu. Z velikimi odprtinami za zrak na skrajnih robovih sprednjega dela in karakternimi linijami sprednjega odbijača je BMW X4 – z značilnimi BMW dvojnimi žarometi in sprednjimi lučmi za meglo (oba elementa v sklopu dodatne opreme na voljo v LED tehnologiji) – maksimiral svojo vizualno prezenco na cesti. Linija strehe doseže najvišjo točko nad voznikom, nato pa se gladko zlije v rob pokrova prtljažnika v izraznem jeziku klasičnega športnega coupé. Značilna kovana linija, ki teče vzdolž bokov modelov BMW, je pri X4 razdeljena. Prva linija se dinamično dviguje od obokov sprednjih koles do zadnjih vratnih kljuk, medtem ko druga pritegne pogled na mišičasto izvedbo zadnjega dela. Zadnji del, izpopolnjen z lučmi v ekskluzivni difuzorski izvedbi X4 v obliki črke L, prav tako poudari izjemno dinamičnost novega BMW X4 – že v mirujočem stanju.  Voznik in sovoznik sedita 20 milimetrov nižje kot v BMW X3. V povezavi z dvosedežnim videzom zadnjega dela je tako poudarjen tudi coupé karakter novega BMW v elegantni in ekskluzivni notranjosti. Obenem pa X4 ponuja veliko prostora do največ pet potnikom, z deljivo zadnjo klopjo v razmerju 40:20:40 pa tudi impresivno raznovrstnost.

BMW x4

Enkratna moč motorja z vrhunsko izpopolnitvijo

V skladu z energičnim značajem novega BMW X4 so strankam na voljo trije bencinski motorji in trojica dizelskih pogonskih enot iz serije motorjev BMW EfficientDynamics, ki pokrivajo razpon moči od 135 kW/184 KM do 230 kW/313 KM. Vsi motorji izpolnjujejo emisijski standard EU6. Tehnologija BMW TwinPower Turbo najsodobnejših motorjev nudi vrhunsko zmogljivost ob izjemno nizki porabi goriva. Najzmogljivejša bencinska enota v BMW X4 xDrive35i (poraba goriva mestna/izvenmestna/kombinirana: 10,7/6,9/8,3 l/100 km; emisije CO2: 193 g/km) razvije izjemno moč 225 kW/306 KM in največji navor 400 Nm: BMW X4 xDrive35i za sprint od 0 do 100 km/h potrebuje le 5,5 sekunde. Podobno impresivno zmogljivost v smislu razvoja moči in CO2 učinkovitosti skriva BMW X4 xDrive35d (poraba goriva mestna/izvenmestna/kombinirana: 6,7/5,5/6,0 l/100 km; emisije CO2: 157 g/km). S svojim 3,0-litrskim šestvaljnim vrstnim motorjem razvije 230 kW/313 KM in največji navor 630 Nm. BMW X4 xDrive35d pospeši od 0 do 100 km/h v 5,2 sekunde. Nova generacija 2,0-litrskega dizelskega motorja v BMW X4 xDrive20d (poraba goriva mestna/izvenmestna/kombinirana: 5,8-5,4*/5,1-4,8*/5,1-5,0* l/100 km; emisije CO2: 141-131* g/km) z 8-stopenjskim menjalnikom Steptronic prav tako postavlja nove standarde na področju porabe goriva in vrednosti CO2. Njegova štirivaljna pogonska enota razvije 140 kW/190 KM in največji navor 400 Nm.

BMW x4

BMW EfficientDynamics: užitek v vožnji in poraba goriva

Edinstven paket tehnologije BMW EfficientDynamics prav tako minimizira porabo goriva in vrednosti emisij pri novem BMW X4. Sklop elementov vključuje funkcijo Auto Start Stop in funkcijo jadranja (v izvedbi z 8-stopenjskim avtomatskim menjalnikom), regeneracijo zavorne energije in delovanje pomožnih pogonskih sklopov na zahtevo, kar omogoča izjemno stopnjo okoljske ustreznosti v povezavi z maksimalnim užitkom v vožnji. V sklopu dodatne opreme je za boljši izkoristek goriva na voljo četrta generacija pnevmatik z zmanjšanim kotalnim uporom, ki znižajo emisije CO2 izbranih različic BMW X4 za dodatnih 7g/km.

BMW ConnectedDrive: Services & Apps in sistemi pomoči za voznika

BMW z elementi BMW ConnectedDrive za novi X4 utrjuje svoj vodilni položaj na področju povezljivosti med voznikom, vozilom in zunanjim svetom. Med poudarki v novem BMW X4 so barvni Head-Up projektor, asistent za dolge luči s funkcijo zasenčenja in Driving Assistant Plus, vključno z opozorilnikom o zapustitvi voznega pasu, aktivnim asistentom za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop & Go, preventivno zaščito pešcev in sistemom za opozarjanje pred naletom, ki aktivira zavore tudi z maksimalno zavorno silo. ConnectedDrive Services v sklopu dodatne opreme prav tako omogočajo voznikom uporabo inovativnih storitev, kot so Real Time Traffic Information (RTTI), Concierge Service in storitve na daljavo. Facebook, Twitter, individualiziran internetni radio AUPEO! in glasbene platforme, kot sta Napster in Deezer, so bili prav tako optimizirani za enostaven dostop in uporabo v vozilu BMW X4.