Novi Audi A3 (tehnološka prenova kompaktne prodajne uspešnice)

Novosti

Audi A3 prihaja na trg z novimi asistenčnimi sistemi in motorji ter z novo oblikovanimi žarometi in zadnjimi lučmi. Novost v vozilu je tudi inovativni koncept upravljanja in prikazov, Audijev virtualni prikazovalnik. Novi A3 je na voljo v 3-vratni izvedbi, kot Sportback, limuzina in Cabriolet. Tudi športna izvedba Audi S3 je polna novosti, njen dinamični […]

audi a3

Audi A3 prihaja na trg z novimi asistenčnimi sistemi in motorji ter z novo oblikovanimi žarometi in zadnjimi lučmi. Novost v vozilu je tudi inovativni koncept upravljanja in prikazov, Audijev virtualni prikazovalnik.

Novi A3 je na voljo v 3-vratni izvedbi, kot Sportback, limuzina in Cabriolet. Tudi športna izvedba Audi S3 je polna novosti, njen dinamični potencial pa je zdaj še večji. Skupaj z modeloma Audi A3 Sportback e-tron in Audi A3 Sportback g-tron pa se družina A3 ponaša tudi z najbolj raznoliko ponudbo pogonov v segmentu kompaktnih vozil.

Static photo, Colour: Ibis White

Asistenčni sistemi iz višjega avtomobilskega razreda

Audi A3 s številnimi asistenčnimi sistemi v segmentu prestižnih kompaktnih vozil znova uvaja še višje standarde. Daljša potovanja in tudi vožnje po mestu bodo po zaslugi izpopolnjenih sistemov Audi active lane assist in Audi pre sense front s funkcijo za zaščito pešcev še bolj varne.

Novost v tem segmentu je asistenca za zastoje, ki deluje skupaj s sistemom Audi adaptive cruise control (ACC) s funkcijo Stop&Go. Opcijski sistem vzdržuje razdaljo do spredaj vozečega vozila, v kombinaciji z menjalnikom S tronic pa po kratki zaustavitvi tudi avtomatizirano spet zažene motor. Asistenca za zastoje lahko v gostem prometu pri hitrostih do 65 km/h na dobro utrjenih cestah za kratek čas prevzame tudi obračanje volana. Ena od novosti za družino A3 je opcijski sistem Emergency Assist, ki sproži zaviranje do varne zaustavitve vozila, če kljub opozorilom ne zazna, da bi voznik obračal volan. Nova asistenca za prečni promet zadaj voznika opozarja pred vozili iz prečne smeri, na primer pri počasnem izvozu s prečnega parkirnega mesta.

Upravljanje in prikazi, multimedijski sistem in Audi connect

Glavna posebnost v notranjosti novega Audija A3 je Audijev virtualni prikazovalnik. Ta inovativni koncept upravljanja je prvič na voljo v razredu kompaktnih vozil. Audijev virtualni prikazovalnik na visokoločljivostnem TFT-zaslonu z 12,3-palčno diagonalo predvaja najpomembnejše informacije o vožnji. S tipko “View” na večfunkcijskem volanu lahko voznik preklaplja med dvema vrstama prikazov.

Interior

Pri klasičnem načinu so instrumenti enako veliki kot pri običajnih analognih prikazovalnikih. V načinu Infotainment pa prevladuje osrednje okno, ki daje več prostora navigacijskemu zemljevidu ali preglednim seznamom iz sklopov Telefon, Radio in Audio. Merilnik števila vrtljajev in merilnik hitrosti sta prikazana kot dve majhni okrogli uri.

Struktura menijev sistema MMI je zasnovana na novo. Upravljanje z ravnimi hierarhičnimi nivoji se zgleduje po pametnih telefonih.

Osrednji element terminala MMI je okrogli vrtljivo-pritisni gumb, ki ima pri najvišjem nivoju opreme belo osvetljeno obrobo. Njegova površina je občutljiva na dotik (touchpad) in se lahko uporablja za vnos znakov in večprstnih ukazov – voznik lahko tako tudi zumira navigacijski zemljevid. Nad vrtljivo-pritisnim gumbom in ob njem so razporejena prevesna stikala in tipke, s katerimi lahko voznik navigira po novo zasnovani strukturi menijev. Izpopolnjeni sistem glasovnega upravljanja za navigacijo, radio, medije in telefon po novem razume tudi veliko formulacij iz vsakdanje rabe jezika.

Vozilo je serijsko opremljeno z MMI radiom z električnim 7-palčnim zaslonom, ki se električno izvleče iz armaturne plošče. Opcijska MMI navigacija in MMI navigacija plus s funkcijo MMI touch v kombinaciji z modulom Audi connect v vozilo prinašata najrazličnejše spletne storitve. Med njimi so na primer navigacija z uporabo aplikacij Google Earth in Google Street View, prometne informacije v realnem času ter praktični napotki za parkirišča, turistične informacije, novice ali vreme. Za prenos podatkov se uporablja superhitri standard LTE. Za to potrebna pavšalna tarifa za prenos podatkov je že vključena v novo SIM-kartico za Audi Connect, ki je fiksno vgrajena v vozilo. To vdelano SIM-kartico (e-SIM) dobijo kupci, ki se odločijo za nakup modula Audi connect v Evropi. Kartica omogoča gostovanje v večini evropskih držav. Neodvisno od integriranih storitev Audi connect je mogoče dodatno rezervirati podatkovne pakete za individualno uporabo interneta preko dostopne točke za WLAN.

Brezplačna aplikacija Audi MMI connect omogoča še več storitev, med drugim pretakanja medijskih vsebin in prenos koledarja s pametnega telefona v  MMI. Za A3 e-tron so poleg tega na voljo storitve za programiranje postopka polnjenja, časa odhoda ali klimatiziranja vozila.

Mobilne telefone z operacijskim sistemom iOS ali Android je mogoče priključiti preko vmesnika Audi smartphone interface. Telefonski predal (Audi phone box) v sredinskem naslonu za roke mobilni telefon brezžično poveže z zunanjo avto­mobil­sko anteno in omogoča indukcijsko polnjenje.

Nova zasnova paketov opreme

Kljub spremenjenim dimenzijam, dolžina znaša 4,24 metra in medosna razdalja 2,60 metra, deluje novi Audi A3 še bolj športno in ekspresivno kot doslej, njegova mreža hladilnika ima ostrejše linije in širšo zasnovo. Sprednja žarometa sta nižja in imata markantne zunanje linije.

Zadek poudarja širino novega A3, z vodoravno svetlobno grafiko zadnjih luči in s poudarjenim robom nad novo oblikovanim difuzorjem. Barvna paleta obsega še več lakov. Na izbiro je dvanajst barv, med njimi je tudi pet novih: arino modra, kozmično modra, nano siva, tango rdeča in vegas rumena. Za paket zunanje opreme S line je rezervirana daytonsko siva biserna barva laka.

Novost pri A3 so modularno sestavljeni paketi opreme. Kupci imajo tako še več možnosti izbire, razlike med paketi pa so zdaj prvič opazne tudi v zunanjih detajlih. Poleg osnovnih modelov bosta v prihodnje na voljo še liniji sport in design, nad njima pa sta v ponudbi umeščena športni paket S line in paket design selection.

Temeljito prenovljena ponudba motorjev

V ponudbi motorjev za Audi A3 je šest agregatov, trije bencinski in trije dizelski, z razponom moči od 81 kW (110 KM) do 140 kW (190 KM). Vsi modeli A3 izpolnjujejo zahteve emisijske stopnje EU6.

1.0 TFSI je prvi trivaljnik, ki ga Audi ponuja v modelski seriji A3. Kompaktni motor razvije moč 85 kW (115 KM) in v območju od 2.000 do 3.500 vrtljajev na minuto doseže navor 200 Nm. Ob tem pa je novi osnovni bencinski motor tudi učinkovit, zaradi česar pa užitek pri vožnji ni nič manjši.

Motor 1.4 TFSI COD ultra je opremljen s tehnologijo izklopa valjev (cylinder on demand), ki zagotavlja večjo učinkovitost. To pomeni, da lahko v fazah, ko je obremenitev manjša, izklopi dva valja. Motor z gibno prostornino 1.395 cm3 razvije moč 110 kW (150 KM) in navor 250 Nm.

Tehnično najbolj izpopolnjen je povsem na novo razviti agregat 2.0 TFSI z inova­­tivnim postopkom zgorevanja. Ta motor z gibno prostornino 1.984 cm3  razvije moč 140 kW (190 KM), v območju od 1.500 do 4.200 vrtljajev na minuto pa doseže navor 320 Nm.

Štirivaljni motor TDI z gibno prostornino 1.968 cm3 je za Audi A3 na voljo v dveh različno močnih izvedbah. Prvi 2.0 TDI razvije moč 110 kW (150 KM) in navor 340 Nm v območju od 1.750 do 3.000 vrtljajev na minuto, drugi, ki bo na voljo nekoliko kasneje – pa razvije moč 135 kW (184 KM) in navor 380 Nm v območju od 1.750 do 3.000 vrtljajev na minuto.

Novi osnovni dizelski motor je 1.6 TDI z 81 kW (110 KM). Na voljo je v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali s 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko DSG.

Pri agregatih 2.0 TFSI se uporablja povsem na novo razviti 7-stopenjski menjal­nik S tronic z mokro sklopko, ki je zamenjal 6-stopenjski menjalnik DSG s suho sklop, ki so ga vgrajevali do zdaj.

Pri novem Audiju A3 se moč motorja serijsko prenaša na sprednji kolesni par.

Pri bencinskih modelih je štirikolesni pogon quattro na voljo za agregat 2.0 TFSI s 140 kW (190 KM).

Podvozje novega Audija A3 prepriča z uravnoteženo-športno nastavitvijo. Če je vozilo opremljeno z opcijskim športnim podvozjem, je karoserija spuščena za 15 milimetrov, pri športnem podvozju S line pa za 25 milimetrov. Elektromehansko servokrmiljenje deluje natančno in učinkovito. Pri Audiju lahko po želji mnoge od modelov opremijo tudi z električnim progresivnim krmiljenjem, ki je za Audi S3 že serijsko.

Novi Audi A3 je serijsko opremljen s 16-palčnimi platišči, če se odločite za opremo design in sport, pa bodo platišča 17-palčna. V bogati ponudbi dodatne opreme so 17-, 18- in 19-palčna platišča z različnimi novimi dizajni. Prenovljen je tudi program pnevmatik, ki se ponašajo z izboljšanimi lastnostmi in manjšim kotalnim uporom.

Prvič v tem segmentu so matrični LED-žarometi

Žaromete Audija A3 zaznamuje nova, markantna grafična podoba, saj imajo na spodnjem delu spodsekan rob. Serijski so žarometi ksenon plus, opcijsko pa so na voljo Audijevi LED-žarometi in prvič tudi matrični LED-žarometi.

Sistematična zasnova vozila z lahko konstrukcijo ima zasluge, da novi Audi A3 z motorjem 1.0 TFSI v praznem stanju in brez voznika tehta samo 1.150 kilogramov, noben drug avto v tem razredu nima manjše mase. Karoserija novega Audija A3 je v veliki meri naletno varna in toga. Vetrobransko steklo s protihrupno izolacijo je del serijske opreme.

V notranjosti se vidi za Audi značilna vrhunska kakovost. Novo oblikovani trikraki volan je po želji lahko tudi ogrevan. Za več udobja na daljših vožnjah pa vam v Audiju novi A3 lahko opremijo z voznikovim sedežem, ki ima vgrajeno masažno funkcijo.

Audi A3 Sportback e-tron

Priključni hibridni model, Audi A3 Sportback e-tron, povezuje motor 1.4 TFSI, ki razvije moč 110 kW (150 KM) in navor 250 Nm, ter e-motor z močjo 75 kW in navorom 330 Nm. Sistemska moč 150 kW (204 KM) omogoča športne vozne zmogljivosti.

Kompletno polnjenje litij-ionske baterije (8,8 kWh) traja na 380-voltni vtičnici na izmenični tok nekaj več kot dve uri.

Cockpit

Audi A3 Sportback g-tron

Z modelom A3 Sportback g-tron ponuja Audi še eno alternativno vrsto pogona: za pogon kompaktnega petvratnika lahko poleg fosilnega zemeljskega plina uporabljamo tudi Audijevo gorivo e-gas, ki pri proizvodnji nima skoraj nobenih podnebnih vplivov.

A3 Sportback g-tron postavlja z motorjem 1.4 TFSI, ki razvije moč 81 kW (110 KM), visoka merila glede učinkovitosti in ekonomičnosti. Stroški, ki jih imajo kupci z gorivom, znašajo okrog štiri evre na 100 kilometrov. Zaradi bivalentne zasnove štirivaljnika znaša doseg vozila pri pogonu na plin (ciklus NEVC) več kot 400 kilometrov, z bencinom pa še dodatnih 900 kilometrov.

Audi S3

7 kW (10 KM) več moči in v kombinaciji z menjalnikom S tronic za 20 Nm višji navor, Audi je model S3 še dodatno izboljšal. Poleg tega so inženirji vanj vgradili specifično krmiljenje za elektronski nadzor stabilnosti (ESC) in lamelno sklopko. Rezultat: več vozne dinamike, več užitka v vožnji in več varnosti.

Motor 2.0 TFSI razvije zdaj moč 228 kW (310 KM) in z menjalnikom  S tronic doseže navor 400 Nm v širokem območju od 2.000 do 5.400 vrtljajev na minuto. Številne novosti bodo integrirane v S3 Sportback, S3 limuzino in S3 Cabriolet.

Novo serijo Audi A3 bo mogoče naročiti od začetka maja, prva vozila pa bodo kupcem začeli dobavljati poleti. Osnovna cena za Audi A3 z novim osnovnim motorjem 1.0 TFSI bo v Nemčiji znašala 23.300 evrov.