Novak in Ocvirk optimistično na drugi reli pokala Opel Adam

Aktualno, Avtomobilizem, Reli, Slovenija, Šport

Po drugem mestu na uvodnem reliju za letošnji nemški pokal Opel Adam se Tim Novak in Uroš Ocvirk pripravljata na nadaljevanje avanture, saj ju že ta konec tedna čaka reli ADAC Hessen Rallye Vogelsberg. Ambicije so visoke, vendar tudi realne glede na težak prvi reli, kjer sta s povsem novim dirkalnikom zasedla odlično drugo mesto. […]

Po drugem mestu na uvodnem reliju za letošnji nemški pokal Opel Adam se Tim Novak in Uroš Ocvirk pripravljata na nadaljevanje avanture, saj ju že ta konec tedna čaka reli ADAC Hessen Rallye Vogelsberg.

Ambicije so visoke, vendar tudi realne glede na težak prvi reli, kjer sta s povsem novim dirkalnikom zasedla odlično drugo mesto. »Ne bom skromen, upam na dober tempo tudi na drugem reliju tekmovanja ADAC Opel Rally Cup in seveda na borbo za prvo mesto. Načrt je odličen, vendar ima tak načrt še 16 dirkačev v Adamih od 91 posadk na seznamu prijavljenih,« je v smehu dejal Novak.

38_Novak_Ocvirk

Reli se odvija v petek zvečer in v soboto, kjer bodo v bližini Frankfurta odpeljali 136 kilometrov hitrostnih preizkušenj, od tega 20 kilometrov tudi na makadamski podlagi. Osrednje prizorišče relija bo mesto Schlitz, ki je znano po svojih petih gradovih. »Treba bo biti hiter in hkrati bo potrebno paziti na tehniko, drugače pa z Urošem komaj čakava na nadaljevanje pokala, saj je od prve dirke minilo že skoraj poldrugi mesec,« je dejal 21-letni Tim.