Nova raziskava je pokazala, da nas čaka razcvet trga SUV-jev v Evropi

Zanimivosti

Nova raziskava pod pokroviteljstvom družbe Forda je pokazala, da so SUV-ji izjemno zaželeni med mladimi milenijske generacije (generacije Y), starimi od 17 do 34 let, kar kaže, da bo povpraševanje po športnih terencih v Evropi še večje, ko bodo prišli v ‘zlato dobo’ za nakup prvega novega avta. Mladi iz te skupine so pogosteje izbrali […]

Nova raziskava pod pokroviteljstvom družbe Forda je pokazala, da so SUV-ji izjemno zaželeni med mladimi milenijske generacije (generacije Y), starimi od 17 do 34 let, kar kaže, da bo povpraševanje po športnih terencih v Evropi še večje, ko bodo prišli v ‘zlato dobo’ za nakup prvega novega avta.

Mladi iz te skupine so pogosteje izbrali športne terence zaradi občutka moči med vožnjo, videza vozila, v katerem bodo opaženi, športnih lastnosti in zabavne vožnje, ki presega vse druge tipe vozil. Vse to so ugotovili v vodilnem svetovalnem podjetju za strateške raziskave Benenson Strategy Group.

Za pripadnike milenijske generacije se mora avto popolnoma ujemati z življenjskim slogom in polovica jih je prepričanih, da to vlogo SUV opravi veliko bolje od drugih tipov vozil.

‘Milenijci’ sestavljajo 24 odstotkov odrasle evropske populacije. Rezultati nove ankete so odkrili, da bi vsak četrti pripadnik te generacije ob nakupu vozila v naslednjem letu razmišljal o športnem terencu.

Po napovedih podjetja za analize v avtomobilski panogi IHS lahko pričakujemo rast prodaje SUV-jev z 20 odstotkov skupne prodaje osebnih vozil v letu 2014 na 27 odstotkov leta 2020.

suv_research_EU1

Raziskava, v kateri je sodelovalo 5000 odraslih iz Francije, Nemčije, Italije, Španije in Velike Britanije*, je pokazala tudi:

  • 54 odstotkov pripadnikov milenijske generacije verjame, da so SUV-ji boljši za mestno vožnjo ali podeželje od vseh drugih tipov vozil
  • 52 odstotkov pripadnikov milenijske generacije verjame, da so v SUV-ju varnejši kot v kateremkoli drugem tipu vozila
  • 84 odstotkov pripadnikov milenijske generacije verjame, da so SUV-ji v zadnjih petih letih postali varčnejši in do okolja prijaznejši
  • 52 odstotkov pripadnikov milenijske generacije, ki namerava kupiti SUV, je prepričanih, da samo ta tip vozila odraža čvrstost in življenjski slog ter obenem razumsko in čustveno privlačnost hkrati

suv_awd_segment

Za primer, Ford v Evropi tudi do konca leta 2016 načrtuje prodajo 200.000 SUV-jev, kar v primerjavi z letom 2013 pomeni to povečanje za 200 odstotkov.

Ne spreglejte: Mlajša generacija si želi ekološko prijazno prihodnost