Nova Opel Ampera-e predstavlja revolucijo električne mobilnost

Novosti

Opel Ampera-e bo končno odpravila največjo pomanjkljivost električnih avtomobilov za vsakogar, zaskrbljenost zaradi dosega. V skladu z novim evropskim voznim ciklom (NEDC, trenutni standard za primerjavo med različnimi vozili) lahko novi  električni avto iz Rüsselsheima brez vmesnega polnjenja z naskokom premaga magično mejo 400 kilometrov (doseg izključno na elektriko na osnovi cikla NEDC znaša 400 […]

Opel Ampera-e bo končno odpravila največjo pomanjkljivost električnih avtomobilov za vsakogar, zaskrbljenost zaradi dosega.

V skladu z novim evropskim voznim ciklom (NEDC, trenutni standard za primerjavo med različnimi vozili) lahko novi  električni avto iz Rüsselsheima brez vmesnega polnjenja z naskokom premaga magično mejo 400 kilometrov (doseg izključno na elektriko na osnovi cikla NEDC znaša 400 km, gre za začasni podatek). S tem rezultatom je Oplov novi kompaktni električni model daleč najzmogljivejši v svojem segmentu. Za primerjavo lahko BMW i3 celo v primeru, da je za doplačilo opremljen z večjo akumulatorsko baterijo s 33 kWh, prevozi le 300 kilometrov po NEDC, Nissan Leaf zmore 250 kilometrov, Renault Zoe 240 in VW e-Golf 190 kilometrov.

doseg-opel-ampera-e-3

Z vsaj 25 odstotkov večjim dosegom od najbližjega tekmeca predstavlja Opel Ampera-e malo revolucijo v električni mobilnosti. Seveda se največji doseg pri vsakdanji uporabi razlikuje od vrednosti cikla NEDC. V praksi na realen doseg vplivajo dejavniki, kot so značilnosti cestišča, vremenski pogoji, slog vožnje ali dodatna obremenitev. Kljub temu Ampera-e tudi pri vsakdanjih pogojih z lahkoto prevozi več kot 300 kilometrov. Oplov novinec se bo svetu prvič predstavil na avtomobilskem salonu Mondial de l’Automobile v Parizu.

2016-09-13_opel-ampera-e-2

Z Ampero-e na trg prinašamo električni avto, primeren za vsakdanjo uporabo. Uporabnike bo že spomladi naslednje leto navduševala z izjemnim dosegom. Opel Ampera-e ne bo niti eko-razkošje niti modni pripomoček in zagotovo ne bo predstavljala tipičnega drugega avta v družini. Opel dokazuje, da je lahko električna mobilnost z najinovativnejšo tehnologijo dostopna veliko širši skupini uporabnikov – Ampera-e je Oplovo orodje za demokratizacijo električnih avtomobilov,” je ves navdušen povedal Oplov izvršni direktor Dr. Karl‑Thomas Neumann.

Izjemen doseg pa ni edina odlika 4,17 metra dolge Ampere-e. V njej je dovolj prostora za pet potnikov, prostornina prtljažnika pa meri 381 litrov, kar je precej več od povprečja podobno dolgih avtov. To prostornost omogoča domiselna vgradnja desetih baterijskih modulov. Celoten paket je nameščen v podvozju in je optimalno prilagojen obrisom vozila. Tako prostor ni prav nič okrnjen. Akumulatorsko baterijo s kapaciteto 60 kilovatnih ur sestavlja 288 litij-ionskih celic, razvili pa so jo v sodelovanju s podjetjem LG Chem.