Nova linija Citroëna C4 v letu 2015

Novosti

V letu 2010 lansirana druga generacija vozila Citroën C4, ki je bila v proizvodnem obratu Mulhouse v Franciji proizvedena že v več kot 450.000 primerkih se je modernizirala in pridobila nov svetlobni podpis, uporabne tehnologije in motorje najnovejše generacije. Eleganten dizajn, vsesplošno udobje in izjemne vozne lastnosti. Nova linija Citroën C4 predstavlja: Nov svetlobni podpis, […]

V letu 2010 lansirana druga generacija vozila Citroën C4, ki je bila v proizvodnem obratu Mulhouse v Franciji proizvedena že v več kot 450.000 primerkih se je modernizirala in pridobila nov svetlobni podpis, uporabne tehnologije in motorje najnovejše generacije. Eleganten dizajn, vsesplošno udobje in izjemne vozne lastnosti.

prenovljeni-C4-citroen-2015

Nova linija Citroën C4 predstavlja:

Nov svetlobni podpis, ki še bolj poudari izraz prednjega dela zahvaljujoč žarometom na diode LED in razgiba zadnji del vozila z lučmi s 3D učinkom. V notranjosti pa najdemo nove tipe oblazinjenja in poenostavljeno armaturno ploščo z novim 7-palčnim zaslonom na dotik, ki je umeščen na njeno sredino.

citroen-c4-prenova-zadaj

Zares vrhunsko udobje zahvaljujoč legi na cesti, ki ublaži nepravilnosti na cestišču, pri tem pa se vozniku ni treba odpovedati užitkom v vožnji. Za izjemno dobro počutje v notranjosti poskrbijo zvočna izolacija, ki je drugim za zgled, udobna sedežna mesta, masažni prednji sedež in velika panoramska steklena streha z električno pomičnim senčnikom. Citroën C4 nudi tudi zelo prostorno notranjost z medosno razdaljo 2,65 m, deljivo zadnjo sedežno klopjo in veliko prostornino prtljažnika, ki je s 408 litri za zgled tekmecem tega tržnega razreda.

C4-prtljaznik

Uporabne tehnologije, namenjene enostavni uporabi s prihodom sistema za prostoročni dostop in zagon ter novega 7-palčnega zaslona na dotik, na katerem so zbrane vse funkcije medijskega in navigacijskega sistema. Tehnologije, ki poenostavijo vožnjo, kot na primer sistem za speljevanje na klancu, elektronski nadzor pogona in sistem za nadzor mrtvega kota. Bivanje v vozilu z vzpostavljeno internetno povezavo prek enote Citroën Connect Box (vključno s klicem v sili in klicem službe za pomoč na cesti z lokalizacijo vozila ter virtualno servisno knjižico in storitvijo Eco Driving, ki sta dostopni prek interneta*).

Motorji zadnje generacije za užitke v vožnji in nižjo porabo goriva. Med bencinskimi motorji so trivaljniki PureTech, med dizelskimi pa motorja BlueHDi, od katerih oba izpolnjujeta zahteve ekološkega predpisa Euro 6. V povezavi s tehnologijo Stop & Start in ob uporabi pnevmatik z zelo nizkim kotalnim uporom omogočata nizko porabo goriva: od 3,3 l/100 km oziroma 86 g CO2 pri motorju BlueHDi 100 S&S BVM in 4,8 l/100 km oziroma 110 g CO2 pri motorju PureTech 130 S&S EAT6. Izjemna zmogljivost v kombinaciji z novim samodejnim menjalnikom EAT6.

Nova linija Citroën C4 ponuja optimalne storitve za še več brezskrbnosti in mirnosti.