Pnevmatike FUELMAX in KMAX prepričale evropske prevoznike

Zanimivosti

Testiranje, ki ga je opravilo transportno podjetje Snel Logistic Solution, je pokazalo očitno razliko; vozila, opremljena s pnevmatikami FUELMAX lahko na 100 kilometrov prihranijo tudi en liter goriva. Preizkusu se je pridružilo tudi slovensko podjetje Prigo. Goodyearove pnevmatike FUELMAX in KMAX, ki omogočajo številne prevožene kilometre in prihranek pri gorivu, so z oprijemljivimi rezultati testiranj […]

Testiranje, ki ga je opravilo transportno podjetje Snel Logistic Solution, je pokazalo očitno razliko; vozila, opremljena s pnevmatikami FUELMAX lahko na 100 kilometrov prihranijo tudi en liter goriva. Preizkusu se je pridružilo tudi slovensko podjetje Prigo.

Goodyearove pnevmatike FUELMAX in KMAX, ki omogočajo številne prevožene kilometre in prihranek pri gorivu, so z oprijemljivimi rezultati testiranj prepričale velika podjetja za cestno transportne storitve. Med drugimi je učinkovitost na področju prihrankov goriva potrdilo nizozemsko transportno podjetje Snel Logistic Solution, ki je v začetku preteklega leta pristopilo k obsežnemu testiranju pnevmatik. Dve tovorni vozili so opremili s pnevmatikami Goodyear FUELMAX S na vodilni osi in FUELMAX D na pogonski osi, drugi dve pa s pnevmatikami druge znamke. Čeprav testiranje še vedno poteka, so po 145.000 kilometrih prišli do zgovornih rezultatov; vozila s pnevmatikami FUELMAX na 100 kilometrov povprečno porabijo en liter goriva manj.

Vozni-park-podjetja-Hoyer-bo-Goodyear-servisiral

Predhodno testiranje pnevmatik KMAX, ki omogočajo izredno veliko število prevoženih kilometrov in občutne prihranke, je prepričalo tudi podjetje za logistično oskrbo HOYER. Mednarodna transportna skupina je namreč izbrala Goodyear za glavnega dobavitelja in serviserja pnevmatik za 4.000 svojih vozil po vsej Evropi. Goodyear bo podjetju HOYER zagotavljal inovativne izdelke in storitve v sklopu programa za upravljanje pnevmatik FleetFirst, vozni park pa bo servisiral preko svoje mreže TruckForce, ki vključuje skoraj 2.000 izvajalcev storitev, strateško lociranih v 28 evropskih državah.

V preteklem letu so pnevmatike iz omenjenih linij že postale prva izbira nemškega proizvajalca tovornih vozil MAN in italijanskega podjetja Iveco. V testiranje pnevmatik za nižjo porabo goriva FUELMAX se je v preteklem letu vključilo tudi slovensko prevozno podjetje Prigo, d. o. o., konkretni rezultati pa bodo znani po poletnemu preizkusnem obdobju.