Nov SUV z veliko potenciala – Škoda Karoq

Novosti

Škoda Karoq je povsem na novo razvit kompaktni športni terenec z dinamično obliko s številnimi elementi.

Škoda Karoq je povsem na novo razvit kompaktni športni terenec z dinamično obliko in s številnimi elementi, ki sledijo oblikovalskemu slogu Škodinih novih SUV-jev. V ponudbi je pet motorjev s skupnim razponom moči od 85 kW (115 KM) do 140 kW (190 KM), od tega so štirje motorji novi. Rešitve, kot sta denimo zadnja sedežna klop VarioFlex in virtualni pedal za prostoročno odpiranje pokrova prtljažnika, dopolnjujejo ponudbo domiselne opreme za Škodin novi kompaktni SUV.

Škoda Karoq je športni terenec s karakterjem in obliko večjega Kodiaqa a prostornina prtljažnika vseeno znaša kar 521 litrov, če je zadnja sedežna klop v pokončnem položaju. Če pa zadnjo klop podrete, se kapaciteta prtljažnika poveča na 1630 litrov. V kombinaciji z opcijsko zadnjo klopjo VarioFlex je prtljažni prostor prilagodljiv, tako da njegova prostornina znaša med
479 in 588 litri. Sedeže lahko tudi v celoti odstranite iz vozila, potem se kompaktni SUV spremeni v manjše dostavno vozilo z maksimalno tovorno prostornino 1.810 litrov.

Povezljivostne rešitve

Škoda Karoq se z inovativnimi povezljivostnimi rešitvami uvršča na sam vrh svojega segmenta. Radijski in navigacijski sistemi temeljijo na drugi generaciji koncernske modularne infotainment platforme. Ponujajo najsodobnejše funkcije in vmesnike ter imajo vsi kapacitivni zaslon na dotik. Najzmogljivejša sistema Columbus in Amundsen sta opremljena z dostopno točko za WLAN. Za sistem Columbus je opcijsko na voljo LTE-modul, ki vzpostavi internetno povezavo in omogoča trenutno najhitrejši prenos podatkov prek mobilnega omrežja LTE. Tako lahko sopotniki s svojimi mobilnimi telefoni in tablicami brskajo po spletu in uporabljajo elektronsko pošto.

Nove mobilne spletne storitve Škoda Connect podpirajo tehnologijo LTE, razdeljene pa so v dve kategoriji: Infotainment Online se imenujejo informacijske in navigacijske storitve, storitve Care Connect pa zagotavljajo pomoč v primeru okvare ali nezgode. Tipka za klic v sili (Emergency Call) bo morala biti v Evropi v vseh novih vozilih vgrajena šele od leta 2018 naprej, za Škodo Karoq pa je že danes na voljo v sklopu storitev Care Connect. Še več spletnih storitev je mogoče uporabljati prek aplikacije Škoda Connect. Z njimi je mogoče na daljavo prek pametnega telefona preveriti status vozila, izvesti določene nastavitve in poiskati lokacijo parkiranega vozila.

Predal za telefon poveže pametni telefon z zunanjo anteno vozila, poleg tega omogoča indukcijsko polnjenje baterije.

Asistenčni sistemi

Škoda je za model Karoq pripravila bogato ponudbo asistenčnih sistemov. Novi sistemi za dodatno udobje so na primer parkirni sistem s krmilno avtomatiko, Lane Assist in asistenca za zastoje. Za večjo varnost med drugim skrbijo Blind Spot Detect, Front Assist s prediktivno zaščito pešcev in asistenca za zaustavitev vozila v sili (Emergency Assist). Škoda Karoq je prilagojen za vleko prikolic z maso do dveh ton. Asistenca Trailer Assist pomaga pri počasni vzvratni vožnji in manevriranju s prikolico.

Za Škodo Karoq so na voljo še mnogi drugi asistenčni sistemi, ki na primer vzdržujejo nastavljeno razdaljo do spredaj vozečega vozila, pomagajo vozniku pri menjavi voznega pasu in ohranjanju smeri na voznem pasu, prikazujejo prometne znake in olajšujejo parkiranje.

Karoq je prvi Škodin model z digitalno instrumentno ploščo, ki jo lahko poljubno programirate. Prikaze na armaturi lahko prilagodite glede na individualne želje.

Škoda Karoq od paketa opreme Ambition naprej opcijsko nudi celostne LED-žaromete pod gladkim steklom. V notranjosti nova LED-ambientna osvetlitev v dekorativnih letvah na vratnih oblogah ustvarja prijetno vzdušje; preklapljate lahko med desetimi barvami.

Motorji in podvozje

Tudi pri motorjih se Škoda Karoq lahko pohvali z najsodobnejšimi tehnologijami: skupaj je na voljo pet agregatov, dva bencinska in trije dizelski. Novosti v ponudbi sta oba bencinska in dva od dizelskih motorjev. Motorji imajo gibno prostornino 1,0, 1,5, 1,6 in 2,0 litra, njihov razpon moči pa znaša od 85 kW (115 KM) do 140 kW (190 KM). Vsi agregati imajo turbopolnilnik in direktno vbrizgavanje goriva ter so opremljeni s sistemom start-stop in z regeneracijo zavorne energije. Vsi so izjemno varčni in izpolnjujejo določila emisijske stopnje EU6. Z izjemo najmočnej­šega dizla je vse agregate mogoče kombinirati bodisi s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali s 7-stopenjskim menjalnikom DSG. Motor 2.0 TDI s 140 kW (190 KM) je serijsko opremljen s štiri­kolesnim pogonom in 7-stopenjskim menjalnikom DSG. Posebnost novega motorja 1.5 TSI je sistem izklopa valjev.

Tudi podvozje Škode Karoqa postavlja merila v svojem segmentu in svoje odlike pokaže tudi na neutrjenih terenih. Po želji je od paketa opreme Ambition na voljo izbira voznega profila s programi Normal, Sport, Eco, Individual in Snow (4×4). Program Offroad pri izvedbi s štirikolesnim pogonom dodatno izboljšuje vozne lastnosti zunaj utrjenih cest.

Vstop na trg je načrtovan za drugo polovico leta 2017.