Noro: Tesla Model S zmore sedaj tudi priklic vozila

Zanimivosti

Oktobra 2015 je prišel težko pričakovani Teslin avtopilot, torej avtonomna tehnologija, ki sloni na dejstvu, da bo ta uporabniška izkušnja zelo pomembna v prihodnosti.  Januarja letos pa so nekatera Tesla vozila dobila nadgradnjo programske opreme na verzijo 7.1 in s tem dobila dodatne zanimive funkcionalnosti. Priklic vozila s telefonom Si predstavljate, da se zjutraj zbudite, vaš avtomobil […]

Oktobra 2015 je prišel težko pričakovani Teslin avtopilot, torej avtonomna tehnologija, ki sloni na dejstvu, da bo ta uporabniška izkušnja zelo pomembna v prihodnosti. 

Januarja letos pa so nekatera Tesla vozila dobila nadgradnjo programske opreme na verzijo 7.1 in s tem dobila dodatne zanimive funkcionalnosti.

Priklic vozila s telefonom

Si predstavljate, da se zjutraj zbudite, vaš avtomobil pa vas že čaka zunaj, pripravljen na vožnjo? Z vozilom Tesla Model S in Model X je to sedaj mogoče. Priklic je mogoče izvesti tudi s pomočjo ključa.

Ne samo to, priklic vozila naj bi v prihodnosti s pomočjo telefona deloval na daljših relacijah in vozilo naj bi se tudi na poti samo polnilo in bilo usklajeno z vašim koledarjem, npr. kdaj se konča vaš sestanek. Samo predvidevamo lahko, da bodo te funkcionalnosti na voljo na začetku predvsem Američanom.

Avtopilot

Ideja oz. namen avtopilota je v večji prometni varnosti in boljši uporabniški izkušnji (večji užitek med vožnjo). Implementacija tovrstne tehnologije se v vozila izvaja že več let skozi nekatere tehnološke rešitve kot je pomoč pri zaviranju, opozarjanje na mrtvi kot, zamenjava voznega pasu … Na tem področju je močen tudi Mercedes-Benz, ki se prav tako uvrša med najbolj varna in tista vozila z najbolj inovativno tehnologijo.

Menjava voznega pasu s pomočjo smernika

Seznorji najprej preverijo ali je varno zamenjati pas in šele za tem omogočijo, da se vozilo zapelje na desni ali levi vozni pas.

Samodejno parkiranje

Ne samo bočno parkiranje, Tesla omogoča tudi samodejno (pravokotno) parkiranje.

Uporabniška izkušnja Teslinega avtopilota

https://www.youtube.com/watch?v=2geQ4hvvkNA