Svobodomiseln Citroën e-Mehari (električno vozilo)

Novosti

Mehari, ki se navezuje na zgodovino tržne znamke in hkrati odločno gleda v prihodnost, se šaljivo spogleduje z ikono, Méharijem iz leta 1968. Vendar je še veliko več, je optimističen štirisedežni kabriolet na električni pogon, izdelan v sodobnem in zabavnem stilu.  Trendovski, svobodomiseln, drugačen, morda celo malce predrzen … Z vsemi temi pridevniki lahko opišemo novi […]

Mehari, ki se navezuje na zgodovino tržne znamke in hkrati odločno gleda v prihodnost, se šaljivo spogleduje z ikono, Méharijem iz leta 1968. Vendar je še veliko več, je optimističen štirisedežni kabriolet na električni pogon, izdelan v sodobnem in zabavnem stilu. 

Trendovski, svobodomiseln, drugačen, morda celo malce predrzen … Z vsemi temi pridevniki lahko opišemo novi model znamke Citroën. Mehari je barvit avtomobil, predrzen in povsem v CitroënOVEM duhu. Mehari je tisti poseben avto, ki bo zapeljal vse, ki iščejo drugačnost in optimizem ter jih zanimajo trendi in skrb za okolje.

Citroën-e-Mehari-tloris

Svoja osebnost

Po oblikovanju zunanjosti je Mehari povsem skladen s Citroënovo oblikovalsko držo. Na njem najdemo stilske poteze Citroëna, med drugim:

  • izrazit pogled, ki ga sestavljajo dvonivojske luči, značilne za znamko Citroën;
  • edinstven in optimističen dizajn s polnimi in prijetnimi reliefi, mehkimi oblikami in nasmeškom na sprednjem delu;
  • prečiščen stil, simbol preprostega in pristnega veselja, avtomobilistični užitek na drugačen nač

To samosvojo osebnost poudarjajo še drzne barve. Dejansko nudi Mehari nešteto možnosti za oblikovanje po meri.

Mehari ima torej svež in izrazit stil, ki bo gotovo ugajal vsem, ki iščejo drugačen in simpatičen avtomobil.

Citroën-e-Mehari-zadaj-rdec

Vrnimo se v leto 1968

Stanje duha avtomobila Mehari se zgleduje po ikoni znamke Citroën, Méhariju, tako po svojem zunanjem videzu in značaju, kot tudi po svoji praktični naravi, ki polepša prosti čas. Ravno tako kot Méhari, ki je na trg pripeljal leta 1968, ima Mehari naslednje značilnosti:

  • je kabriolet s snemljivo streho, ki se zapre s sistemom zložljivih bočnih ponjav. Po želji je mogoče prekriti sprednji del, zadnji del, stranice ali celoten potniški prostor.
  • ima 4 sedišča in zložljivo zadnjo sedežno klop;
  • ima povišano podvozje za terensko vožnjo;
  • karoserija je izdelana po postopku toplotnega oblikovanja: iz plastičnega materiala, ki ga ne prizadene korozija, ne potrebuje vzdrževanja barve in je zaradi svoje elastičnosti odporen proti manjšim udarcem;
  • je enostaven za uporabo: mogoče ga je celega oprati z vodnim curkom – zunaj in znotraj.

Motiv vrat z utori so oblikovalci izdelali kot namig na originalni Méhari z valovito karoserijo. Tudi izbrane barve karoserije se navezujejo na barve, ki so jih ponudili ob začetku prodaje avtomobila Méhari.

Ta vez z Méharijem, legendarnim avtomobilom, ki je zaznamoval svojo dobo, daje MehariJU močno identiteto in drugačno filozofijo za tiste, ki si želijo pristnosti in zabave.

100-odstotno električen

Enostaven in sproščen Mehari je vseeno tudi tehnološko dovršen. Je 100-odstotno električen in njegova tehnologija akumulatorskih baterij je plod francoskega znanja skupine Bolloré: akumulatorske baterije LMP (litij-polimerna baterija) omogočajo veliko avtonomijo in nudijo učinkovitost, zanesljivost in varnost.

Baterije LMP® se ponašajo z veliko energetsko gostoto in varnostjo uporabe. So suhe baterije, kar ima številne prednosti, med drugim neobčutljivost na spremembe vremenskih razmer. Omogočajo vožnjo s hitrostjo do 110 km/h in avtonomijo do 200 kilometrov v mestni vožnji.

So praktične in se napolnijo v 8 urah pri 16 A, kadar infrastruktura to omogoča (gospodinjska vtičnica ali javna polnilna postaja tipa Autolib), ali v 13 urah na gospodinjski vtičnici z 10 A.

Mehari bodo izdelovali v tovarni PSA PEUGEOT Citroën v mestu Rennes in bo naprodaj od pomladi 2016.