Novi Nissan Qashqai se že proizvaja

Aktualno

V tovarni v Sunderlandu, ki postavlja nove rekorde podjetja, prva povsem preoblikovana vozila Nissan Qashqai nove generacije zapuščajo proizvodno linijo.

V tovarni v Sunderlandu, ki postavlja nove rekorde podjetja, prva povsem preoblikovana vozila Nissan Qashqai nove generacije zapuščajo proizvodno linijo.

Qashqai, ki je bil zasnovan in proizveden v Združenem kraljestvu, je najbolje prodajan crossover v Evropi in Nissanov najbolje prodajan model v Evropi ter je ob predstavitvi leta 2006 ustvaril povsem nov segment vozil. Proizvodnja modela nove generacije je po vsesplošnem navdušenju od njegove predstavitve v novembru v polnem teku v tovarni v Sunderlandu, kjer v proizvodnji liniji 1 vsakih 61 sekund izdelajo novega Nissana Qashqai.

nissan qashqai 2013 zadekTrevor Mann, CBE, odgovorni za uspešnost podjetja Nissan, je na današnji slovesnosti dejal: „Nissan Qashqai je ob začetku proizvodnje v letu 2006 utiral novo pot. Predstavlja začetek segmenta crossover vozil, podjetje Nissan je v Evropi dvignil na novo raven in naši tovarni v Sunderlandu pomagal postaviti nova merila na področju produktivnosti in kakovosti. Novi Qashqai bo s svojo drzno obliko in vodilno tehnologijo v segmentu znova dvignil Nissan na novo raven, pri čemer bo kot naš vodilni model v Evropi postavljal merila za novo generacijo crossoverjev.“

Glavno vlogo v filmu za današnjo slovesnost igrajo Nissanovi zaposleni, katerih število je prvič v 28-letni zgodovini tovarne preseglo 7000, pri čemer tovarna skupno podpira več kot 40.000 delovnih mest v Združenem kraljestvu na področju oblikovanja, inženiringa, proizvodnje, trženja in prodaje.

Mednarodni gospodarski vpliv modela Qashqai se sedaj iz tovarne v Sunderlandu širi po vsem svetu, saj je Nissan v razvoj in proizvodnjo vložil več kot 534 milijonov £, pri čemer podpira več kot 224 dobaviteljev v 22 državah ter izvaža vozila na več kot 130 svetovnih trgov.

nissan qashqai 2013Britanski premier David Cameron je dejal: “Proizvodnja novega modela Nissan Qashqai v Sunderlandu je dobra novica. Nissan omogoča 40.000 delovnih mest v Združenem kraljestvu in če temu dodate še več kot 500 milijonov £ vredno investicijo v proizvodnjo lahko ugotovimo, da naš dolgoročni načrt vliva podjetjem zaupanje v gospodarstvo, da vlagajo in ustvarjajo nova delovna mesta v Britaniji.” Izvršni podpredsednik Mann je dodal: „Uspeh Nissana Qashqai temelji na operativni odličnosti Nissanovega dizajna, inženiringa in proizvodnje. Z veseljem sem se danes vrnil v tovarno v Sunderlandu, da izkažem spoštovanje tisočim sodelavcem pri podjetju Nissan in v naši dobavni mreži, ki so prispevali k temu uspehu.“

Proizvodnja novega Nissan Qashqai poteka na proizvodni liniji 1 v tovarni v Sunderlandu, kjer neprekinjena proizvodnja teče 24 ur na dan od leta 2010, da bi zadostili povpraševanju, in kjer poteka tudi proizvodnja 100-odstotno električnega Nissanovega vozila LEAF. Prav tako je prvo Nissanovo vozilo v Evropi, zasnovano na novi platformi CMF (Common Module Family) zveze Renault-Nissan.