Klemen Gerčar: Sardinija & prva dirka

Motociklizem, Šport

Na prvi dirki do 8. in 19. mesta. Motokrosist Klemen Gerčar, ki bo letos nastopal v motokros razredu MXGP, je v sklopu priprav na Sardiniji v odprtem italijanskem prvenstvu odpeljal prvo dirko sezone.

Motokrosist Klemen Gerčar, ki bo letos nastopal v motokros razredu MXGP, je v sklopu priprav na Sardiniji v odprtem italijanskem prvenstvu odpeljal prvo dirko sezone, na kateri je osvojil osmo in devetnajsto mesto.

klemen gercar sardinija 2014

Na mivkasti stezi je v prvi vožnji ujel dober ritem in jo končal kot osmi, na drugi, na kateri pa je nastopilo po 20 motokrosistov razred MX1 in 20 v razredu MX2, pa je bil na koncu devetnajsti. »V drugi vožnji nisem ujel najboljšega ritma in nisem najbolj zadovoljen z mojo vožnjo, a to je po svoje tudi pričakovano za prvo dirko, kajti šele dobro lovim pravi občutek na motociklu. Seveda bom to popravil z novimi testiranji in dirkami, naslednja bo na sporedu spet v Italiji v italijanskem odprtem prvenstvu v Montevarcchiu 16. februarja,« je po prvi dirki povedal Klemen Gerčar.

Pred to dirko bo Klemen v okolici Parme, kjer je sedež ekipe, opravil še nekaj testiranj, po dirki v Montervarcchiu pa morajo vse pripraviti za transport tehnike na prvo dirko v svetovnem prvenstvu MXGP v Katarju.