Napoved: 19. GHD Petrol Ilirska Bistrica 2013

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Priprave na 19. gorsko-hitrostno dirko PETROL – Ilirska Bistrica 2013 so stekle takoj za tem, ko je UO AŠ 2005 v začetku aprila sprejel sklep, da bo zveza sama prevzela organizacijo te prireditve.

»Priprave na 19. gorsko-hitrostno dirko PETROL – Ilirska Bistrica 2013 so stekle takoj za tem, ko je UO AŠ 2005 v začetku aprila sprejel sklep, da bo zveza sama prevzela organizacijo te prireditve, potem ko se je po treh izvedbah (2010-2012) predvsem zaradi finančnih vzrokov vlogi organizatorja odpovedalo AMD Slovenija Avto. UO AŠ 2005 je namreč presodil, da bi odpoved dirke povzročila nenadomestljivo finančno in drugo škodo slovenskemu avtomobilističnemu športu,« je za uvod – k včerajšnji prvi konferenci za novinarje pred to prireditvijo – v prostorih zveze povedal predsednik organizacijskega odbora in direktor AŠ 2005 Dagmar Šuster.

Ena izmed najbolj odmevnih vsakoletnih avtomobilističnih prireditev v Sloveniji, ki je za nameček tudi dirka najvišjega ranga pri nas, saj šteje za evropsko gorsko  prvenstvo (EHC) in gorsko prvenstvo historičnih vozil (HHC) mednarodne avtomobilistične zveze (FIA), bo na sporedu 31. avgusta in 1. septembra na standardni 5010 metrov progi med Ilirsko Bistrico in Šembijami. Prireditelji pričakujejo zelo številčno udeležbo blizu 150 tekmovalcev na čelu z najboljšimi slovenskimi vozniki z evropskim gorskim prvakom iz leta 2011 Alešem Prekom vred ter kakovostnimi tujimi avtomobilisti, med katerimi naj ne bi manjkal niti rekorder proge, Italijan Simone Faggioli.

V Il. Bistrico bo skupaj s spremljevalci voznikov prišlo kar blizu 1000 aktivnih udeležencev dirke, ki jih 30. avgusta najprej čaka verifikacija in tehnični pregled vozil.

V Il. Bistrico bo skupaj s spremljevalci voznikov prišlo kar blizu 1000 aktivnih udeležencev dirke, ki jih 30. avgusta najprej čaka verifikacija in tehnični pregled vozil.

Organizatorji dirke, stvaritve zagnanega Mira Gardelina, ki jo je kar 15 let s sodelavci, med katerimi kaže omeniti zlasti pokojnega Dušana Djaniša in Ferda Poberžnika, tudi uspešno vodil, pričakujejo kajpak tudi množičen obisk gledalcev. Zato si želijo predvsem lepega vremena, ki je pomemben pogoj za dobro počutje obiskovalcev pa tudi športno kakovost prireditve. Cestišče proge na Šembije bo do prireditve doživelo tudi kakovostne izboljšave, ki so potrebne zaradi zelo visokih hitrosti na nekaterih odsekih. Prav tako bodo organizatorji uredili vse potrebno za gledalce na najbolj zanimivih točkah ob tekmovalni progi.

fiat grande punto lema gp vransko 2013»GHD PETROL – Ilirska Bistrica 2013 bo torej kakovostni vrhunec sezone v tej avtomobilistični zvrsti, v kateri imamo še dve odmevni GHD, na Gorjance (8.9.2013) in Lučine (11.8.2013). Za nas je pomembno, da smo v tej zvrsti tudi tekmovalno zelo uspešni, dirka v Ilirski Bistrici pa si je v minulih pičlih dveh desetletjih pridobila sloves zelo dobro organizirane mednarodne prireditve. Zato v sozvočju z odločitvijo UO AŠ 2005 pričakujemo pri izvedbi prireditve tudi tvorno sodelovanje izkušenih organizatorjev iz naših društev. Takšno prireditev lahko uspešno izpelje samo uigrana in izkušena organizacijska ekipa,« je še pristavil Dagmar Šuster.

»V naših vrstah bo oba dneva prireditve, med sobotnim uradnim treningom in na nedeljskem tekmovanju sodelovalo okoli 200 sodelavcev, med katerimi jih bo okoli 50 skrbelo za varnost, preostali pa bodo sodelovali v drugih službah. Organizacija takšne prireditve je zahtevna reč in je vnaprej treba vse natanko domisliti. Prijave tekmovalcev bomo zaključili 19. avgusta, tako da bomo na naslednji tiskovni konferenci, ki bo 22. avgusta, športne novinarje že lahko seznanili s športno zasedbo na naši dirki,« je predsednika prireditvenega odbora dopolnil Ferdo Poberžnik, direktor dirke in operativni vodja organizatorjev.

Znano je že tudi jedro častnega odbora prireditve, katere glavni pokrovitelj je, kot je razvidno že iz naziva, PETROL d.d., Ljubljana. Častnemu odboru, ki se je prvič sestav danes, 23. julija, predseduje prof. dr. Igor Lukšič, v njem pa so poleg ministrov Romana Jakiča (MO), Sama Omerzela (MIP), Jerneja Pikala (MIZŠ) in Gregorja Viranta (MNZJU) še ilirskobistriški župan Emil Rojc ter predstavniki največjih sponzorjev: predsednik uprave Mercatorja Toni Balažič, predsednik uprave HSE Blaž Košorok, Aleš Zrinski (VBS Leasing), Marjan Batagelj, predsednik uprave podjetja Postojnska jama). Seznam za zdaj zaključujeta Anton Anderlič, predsednik AŠ 2005, in Dagmar Šuster.

Story 35995-lema-porsche-prk-logatec-thumb»Častni odbor s svojo sestavo izraža predvsem priznanje izjemnim razsežnostim te prireditve. Pri tem smo se oprli predvsem na tiste strukture, ki jih prireditev sama po sebi najbolj neposredno zadeva,« je Dagmar Šuster vnaprej ovrgel morebitne špekulacije glede meril, ki so prireditelje vodila pri vabilu za sodelovanje. »Ne glede na finančni in siceršnji izid letošnje GHD PETROL lahko tudi že zdaj zagotovim, da bo AŠ 2005 do konca tega meseca pri FIA kandidirala s to dirko tudi za leto 2014. Ali jo bo izvedla sama ali kdo drug, v tem trenutku ni važno. Prav tako ne, v kakšni meri bo zanjo zainteresirano zdajšnje lokalno okolje. Če se bo izkazalo, da ni, čeprav je dirka ime Il. Bistrice ponesla v svet, pride v poštev tudi selitev drugam. V tem primeru bo edino merilo kompetentnost organizatorja in podpora lokalnega okolja.«

Predsednik organizacijskega odbora se kajpak nadeja, da bo finančna bilanca prireditve končala v črnih številkah. »Ker vsa prireditev temelji na prostovoljnem delu celotne organizacijske ekipe, je bistveno cenejša kot primerljive dirke drugod po svetu. Ker smo se je lotili zelo varčno, računamo s tem, da bo stala nekaj manj kot lani, ustvarila pa naj bi nekaj več prihodkov. Le tako se nam bo račun tudi izšel.«