Najvarnejši kompaktni družinski avtomobil leta 2014

Zanimivosti

Nissan Qashqai je po neodvisnem testiranju organizacije Euro NCAP najvarnejši kompaktni družinski avtomobil, ki ga lahko kupite. Večkrat nagrajen mestni terenec je pri testiranju leta 2014 prejel več točk za varnost, kot katero koli drugo vozilo v njegovem razredu, zahvaljujoč novim in inovativnim varnostnim rešitvam, vključno z Nissanovo varnostno tehnologijo Safety Shield. Največ zbranih točk […]

Nissan Qashqai je po neodvisnem testiranju organizacije Euro NCAP najvarnejši kompaktni družinski avtomobil, ki ga lahko kupite.

Večkrat nagrajen mestni terenec je pri testiranju leta 2014 prejel več točk za varnost, kot katero koli drugo vozilo v njegovem razredu, zahvaljujoč novim in inovativnim varnostnim rešitvam, vključno z Nissanovo varnostno tehnologijo Safety Shield.

Nissan-qashqui

Največ zbranih točk za varnost

Pri preizkusih čelnih trkov je voznikov prostor vozila Qashqai ohranil svojo trdno strukturo. Potrjena je dobra zaščita v predelu kolen in stegen voznika ter prednjega sopotnika. Zaščita na voznikovi strani je bila ocenjena z največjim številom točk zaradi dobre zaščite vseh delov telesa. Največje število točk je bilo dodeljeno tudi pri preizkusu bočnega trčenja, kjer se je prav tako izkazala dobra zaščita vseh delov telesa.

Novi Qashqai, ki je bil načrtovan in razvit za zagotavljanje najvišje možne stopnje zaščite otrok, se je izkazal tudi pri preizkusih zaščite otrok. Na podlagi ugotovitev na otroških lutkah, ki so bile uporabljene pri dinamičnih preizkusih, je Qashqai osvojil največje število točk za zaščito 18-mesečnega otroka.

Ključni dejavnik visoke stopnje učinkovitosti vozila Qashqai na testih Euro NCAP so različni visokonapredni varnostni sistemi. Skupaj sestavljajo Nissanovo varnostno tehnologijo Safety Shield, kombinacijo novih elektronskih sistemov vozila Qashqai, ki vozniku in sopotnikom zagotavljajo izjemno visoko stopnjo pasivne varnosti.

 Proizvodnja novega Qashqaija je bila tekoče vključena v Nissanovo tovarno z rekordno zmogljivostjo v Sunderlandu (Velika Britanija), kjer je nov model končan vsakih 61 sekund.