Velika priložnost: Si želiš postati dirkač?

Avtomobilizem, GHD, KHD, Reli, Slovenija, Šport

Slovenska krovna zveza za avtošport AŠ2005 v sodelovanju s partnerji (dirkališče Slovakiaring, center varne vožnje Vransko, Lema Racing, Fundacija za šport, Germanol Adria in karting Rollbar) ponuja priložnost mladim, da vstopijo v svet avtomobilskega športa. Zmagovalec celotnega projekta, ki ima naziv “RaceStar” se poteguje za nagrade, kot so celotne sezone v formuli 1400, Suzuki Swift […]

Slovenska krovna zveza za avtošport AŠ2005 v sodelovanju s partnerji (dirkališče Slovakiaring, center varne vožnje Vransko, Lema Racing, Fundacija za šport, Germanol Adria in karting Rollbar) ponuja priložnost mladim, da vstopijo v svet avtomobilskega športa. Zmagovalec celotnega projekta, ki ima naziv “RaceStar” se poteguje za nagrade, kot so celotne sezone v formuli 1400, Suzuki Swift in Renault Twingo pokalu. Priložnost, ki se je v Sloveniji še nekaj časa nazaj zdela nerealna!

KDO LAHKO SODELUJE – POGOJI:

• Mladi od 14 do 25 let, ki do sedaj še niso bili licencirani v avto športu (niso imeli dirkaške licence), sodelujejo lahko tudi starejši, vendar ne morejo konkurirati za mednarodni izbor »RaceStar« na Slovakia Ringu.

• Posedovati morajo vozniški izpit B kategorije.

• Udeleženci brez vozniškega izpita – mladi od 14 do 18 let – morajo imeti overovljeno pismeno soglasje staršev ali skrbnikov.

Izjemna priložnost za vse nadobudne dirkače!

Izjemna priložnost za vse nadobudne dirkače!

ROK PRIJAV:

• Zbiranje prijav se prične 12.1.2015 in se zaključi 26.2.2015.

• Število prijav je omejeno na 80.

Takih izborov je v tujini precej - eden izmed njih je t. i. GT Academy - v akciji (24-h Dubaja) jih je imel nedavno možnost spremljati Iztok.

Takih izborov je v tujini precej – eden izmed njih je t. i. GT Academy – v akciji (24-h Dubaja) jih je imel nedavno možnost spremljati Iztok.

PROGRAM IZBORA:

1. Online prijava s prijavnico na e-naslov: [email protected], plačilo prijavnine na: TRR: SI56 0208 5008 9677 932.

2. Prijavljeni opravijo testne karting vožnje v Rollbar karting centru BTC Ljubljana, kjer se bo zabeležil njihov najboljši čas. Kandidati se morajo izkazati z dokumentom, imajo pa tudi 20% popust pri nakupu voženj. Zadnji termin je 27.2.2015. Število voženj ni omejeno.

3. Kandidati morajo v času od 23.2. do 11.3.2015* opraviti test psihofizične pripravljenosti.

4. Prav tako morajo kandidati v času od 2.3. do 11.3.2015* obiskati usposabljanje o pravilih in teoriji dirkanja. Po usposabljanju opravijo pismeni test in razgovor.

5. V Rollbar karting centru BTC Ljubljana se v času od 6.3 do 13.3.2015* opravijo ponovne vožnje, kjer se upošteva najhitrejši krog in čim manjša razlika časov zaporednih petih krogov.

6. Preizkus obvladanja dirkalnega avtomobila na poligonu AMZS Center varne vožnje na Vranskem (slalom…) bo v času od 14.3. do 22.3.2015*.

*Vsi termini in razporedi bodo objavljeni pravočasno in poslani kandidatom. Prijavnina za posameznika znaša 120,00 EUR in jo je potrebno poravnati ob prijavi. V prijavnini je zajet strošek kadidata za točke 3-6.

Ena izmed nagrad je tudi sezona v novoustanovljenem TwinGO Cupu.

Ena izmed nagrad je tudi sezona v novoustanovljenem TwinGO Cupu.

KAJ PONUJA PROGRAM UDELEŽENCEM:

• 25 najbolje ocenjenih udeležencev v starosti od 14 do 25 let bo dobilo možnost za sodelovanje, na mednarodnem finalnem izboru »Race Star« na Slovakia Ringu od 5.-7.aprila 2015, skladno z razpisom (info: www.racestar.sk), kjer se bodo pomerili z vrstniki iz Avstrije, Češke, Madžarske, Nemčije, Slovaške in Švice za sledeče nagrade:

1. mesto – kompletna sezona v Formuli 1400

2. mesto – kompletna sezona v Suzuki Swift Cup-u

3. mesto – kompletna sezona v Twingo Cup-u

• 15 najbolje ocenjenih udeležencev te akcije (ne glede na starost) si bo pridobilo brezplačno enourno testiranje novega

dirkalnega avtomobila Twingo Cup na Slovakia Ringu 8.aprila 2015.

• najboljša dva udeleženca slovenskega izbora in tega testiranja bosta nagrajena z po eno brezplačno uporabo dirkalnega avtomobila Twingo, s kompletnim servisom in strokovno pomočjo, na eni od dirk novega mednarodnega tekmovanja Twingo Cup 2015 po dogovoru.

• vsi, ki bodo uspešno opravili ta program, imajo pravico do pridobitve vozniške tekmovalne licence AŠ 2005 za sezono 2015 z doplačilom 150,00 EUR.