Najboljši zimski dizel po novem na voljo tudi v Sloveniji

Zanimivosti

V mrzlih obdobjih je pomembna izbira goriva z lastnostmi, ki vozilu omogočajo brezhiben vžig motorja in vožnjo brez skrbi.

OMV Slovenija bo s 1. decembrom 2017 začel ponujati novo dizelsko gorivo OMV MaxxMotion Performance Diesel. Gostje bodo tako na 15 bencinskih servisih OMV ob avtocestnem križu po novem lahko izbirali med dvema vrstama dizelskega goriva – obstoječim OMV Sprint Dieslom in novim OMV MaxxMotion Performance Dieslom.

Odlična vzdržljivost tudi v zimskih mesecih

V mrzlih obdobjih je pomembna izbira goriva z lastnostmi, ki vozilu omogočajo brezhiben vžig motorja in vožnjo brez skrbi. Navedeni izziv odlično rešuje OMV MaxxMotion Performance Diesel, ki s posebno formulo zagotavlja odlično vzdržljivost, varen zagon in vrhunsko delovanje tudi v najbolj ostrih zimskih pogojih. Gorivo najvišje kakovosti OMV MaxxMotion Diesel je zasnovala inovacijska skupina v Avstriji. Prideluje se izključno v OMV rafineriji Schwechat, ki je ena največjih in najmodernejših rafinerij v Evropi, od kjer se direktno razvozi na servise po Sloveniji.

Vodja inovacij in razvoja v OMV Nikolai Schubert je ob predstavitvi pojasnil:

Odlične zimske lastnosti OMV MaxxMotion Diesla zagotavljajo, da se lahko vozniki zanesejo na svoj avtomobil tudi pri ekstremno nizkih temperaturah. To omogoča posebna formula, ki smo jo razvili na podlagi naših izkušenj in tehničnega znanja.

OMV MaxxMotion Performance Diesel se lahko pohvali s točko mašenja hladnega filtra (CFPP) do –40 stopinj Celzija, poleg tega pa poskrbi za večjo moč in zmogljivost avtomobilskega motorja. Inovativna formula zagotavlja čistočo in odpravlja obstoječe usedline, zato se posledično ustvarja manj emisij. S preprečevanjem korozije novo dizelsko gorivo povečuje življenjsko dobo in zagotavlja optimalno delovanje motorja v vseh letnih časih. Večja moč, boljši pospešek in odlična zmogljivost so otipljive prednosti, v katerih bodo uživali vsi ljubitelji jeklenih konjičkov. Dizelsko gorivo OMV MaxxMotion Performance Diesel je popolna rešitev za brezskrbno in zanesljivo vožnjo tudi v najbolj ostrih zimskih pogojih.

Prihod novega goriva v Slovenijo je pozdravila tudi generalna direktorica družbe OMV Slovenija Vanja Lombar:

Veseli nas, da lahko našim gostom ponudimo razširjen portfelj dizelskega goriva. OMV MaxxMotion Diesel prinaša resnične in merljive prednosti v vseh vremenskih razmerah – maksimalno moč, odlično vzdržljivost in daljšo življenjsko dobo motorja. Ponosni smo, da bo od decembra dalje na 15 bencinskih servisih OMV na razpolago najboljše dizelsko gorivo v Sloveniji.

Novo dizelsko gorivo bo na voljo s 1. decembrom na 15 bencinskih servisih v Sloveniji ob avtocestnem križu, in sicer: BS Koper Bonifika, BS Koper Semedela, BS Bertoki, BS Fernetiči Jug, BS Fernetiči Sever, BS Radovljica Sever, BS Radovljica Jug, BS Lukovica, BS Grosuplje Cikava, BS Lopata Jug, BS Dobrenje Zahod, BS Dobrenje Vzhod, BS Dravsko polje Jug, BS Dravsko polje Sever, BS Grabonoš.