Najboljše kar premore Mercedes-Benz na ogled v Sloveniji

Aktualno

Mercedes-Benz je s široko paleto svojih aktualnih modelov v okviru Star Experience Roadshowa ponovno obiskal Slovenijo. Številni, tudi tisti najprestižnejši in najbolj športni avtomobili, so ponudili pravi vpogled v napredne sisteme ter visokozmogljivo tehnologijo, zaradi katerih je nemški gigant še vedno ena najbolj slovitih avtomobilskih znamk na svetu. Mercedes-Benz Intelligent Drive je sistem, ki vozniku […]

Mercedes-Benz je s široko paleto svojih aktualnih modelov v okviru Star Experience Roadshowa ponovno obiskal Slovenijo. Številni, tudi tisti najprestižnejši in najbolj športni avtomobili, so ponudili pravi vpogled v napredne sisteme ter visokozmogljivo tehnologijo, zaradi katerih je nemški gigant še vedno ena najbolj slovitih avtomobilskih znamk na svetu.

Mercedes-Benz Intelligent Drive je sistem, ki vozniku lajša opravila za volanom ter skrbi za njegovo varnost. Sistem v prvi vrsti preprečuje nesreče in ublaži njihove posledice. V sklopu Intelligent Drive so vozniku na voljo številni inovativni sistemi, ki naj bi avtomobil spremenili v voznikovega “inteligentnega partnerja”. Delovanje sistema je lahko povsem avtonomno (samo sproži reakcijo) ali pa z opozorilom skuša doseči reakcijo voznika. V idealnih pogojih naj sistem ne bi dopustil trka, medtem ko ga v težjih razmerah vsaj delno ublaži. Sistem smo izkusili v praksi:


Mercedes-Benz je na svojem Star Experience roadshowu slovenski javnosti predstavil tudi številna vozila iz svoje športne palete AMG. Tako vrednost vozil kot konjske moči gredo tu v nebo, prav tako pa je odličen občutek za volanom. Najzmogljivejši avtomobil, ki ga je tokrat predstavljal Mercedes-Benz je model AMG GT-S. Slednji zmore 510 konjskih moči in od 0 do 100 kilometrov na uro pospeši v zgolj 3.8 sekunde. Predstavljamo vam fotogalerijo vozil Mercedesovega oddelka AMG, ki smo jih preizkušali na Vranskem:

Napravili smo tudi prve posnetke novih GLC Coupe in C cabrio, ki sta bila predpremierno na ogled v Sloveniji: