Opel navdušen s prodajo nove Astre

Zanimivosti

‘Zlati volan’, ‘Najbolj senzibilen avto’, 11 nacionalnih nazivov avto leta 2016 vključno s slovenskim in za konec še ‘Evropski avto leta 2016’, od premiere v lanskem letu je nova Opel Astra v enaki meri prevzela strokovnjake in javnost. Obenem je navdušila uporabnike, ki uživajo v vožnji z najnovejšo generacijo uspešnice kompaktnega razreda. Doslej so Oplovi trgovci […]

‘Zlati volan’, ‘Najbolj senzibilen avto’, 11 nacionalnih nazivov avto leta 2016 vključno s slovenskim in za konec še ‘Evropski avto leta 2016’, od premiere v lanskem letu je nova Opel Astra v enaki meri prevzela strokovnjake in javnost. Obenem je navdušila uporabnike, ki uživajo v vožnji z najnovejšo generacijo uspešnice kompaktnega razreda. Doslej so Oplovi trgovci po vsej Evropi prejeli že več kot 250.000 naročil za Astro s petimi vrati in različico Sports Tourer.

Astra s petimi vrati in Sports Tourer temeljita na povsem novi lahki arhitekturi vozila, ki je do 200 kilogramov lažja kot pri predhodnici. Zmogljivi novi motorji zagotavljajo izjemno učinkovitost in obilo zabave pri vožnji. Z najsodobnejšo integracijo pametnih telefonov in pomočnikom za osebne povezave in storitve Opel OnStar, ki je na nekaterih trgih že na voljo z zmogljivo dostopno točko Wi-Fi za do sedem mobilnih naprav, drugod po Evropi pa je storitev še v pripravi, nudi Astra vrhunsko povezljivost.

Obenem nadaljuje Oplovo tradicijo zagotavljanja dostopnosti inovativnih tehnologij in funkcij avtomobilov višjih razredov širši skupini uporabnikov. Z novo Astro je Opel v kompaktni razred uvedel prilagodljive matrične žaromete IntelliLux LED®, ki postavljajo nove trende, saj zunaj naselij omogočajo stalno vožnjo z dolgimi lučmi brez slepljenja drugih voznikov, kar zagotavlja večjo varnost za vse uporabnike v prometu in znatno izboljša udobje za voznike Astre. Številni drugi asistenčni sistemi temeljijo na najsodobnejši naprej usmerjeni kameri Opel Eye in vozniku pomagajo na različne načine, od natančnega prepoznavanja prometnih znakov in pomoči pri ohranjanju voznega pasu z aktivnim popravkom krmiljenja do opozarjanja na nevarnost naleta s samodejnim zaviranjem v sili. Astra Sports Tourer doda še ‘brco za večje udobje’: za odpiranje in zapiranje dvižnih vrat prtljažnika zadošča preprost zamah z nogo pod zadnjim odbijačem, zato uporabniku s polnimi rokami vrečk ni treba iskati ključev po žepih.