MXGP: Napredek za Gerčarja v Angliji

Motociklizem, Šport

Klemen Gerčar je na dirki MXGP v Angliji sicer ostal brez točk, s 25. in 24. mestom ni povsem zadovoljen, a sam pravi, da so občutki glede na zadnjo dirko veliko boljši. Pred dirko v Veliki Britaniji je Klemen nastopil še na dirki za slovensko državno prvenstvo v Prilipah, kjer je bil drugi in tretji, […]

Klemen Gerčar je na dirki MXGP v Angliji sicer ostal brez točk, s 25. in 24. mestom ni povsem zadovoljen, a sam pravi, da so občutki glede na zadnjo dirko veliko boljši.

20150517 MX 002

Pred dirko v Veliki Britaniji je Klemen nastopil še na dirki za slovensko državno prvenstvo v Prilipah, kjer je bil drugi in tretji, a prava preizkušnja ga je čakala v Matterly Basinu v Veliki Britaniji. Kakor je sam dejal, je letošnja sezona do sedaj potekala drugače, kot je načrtoval. Za njim so težke preizkušnje, zato poskuša iz vsake dirke izluščiti čim več in se naučiti novih stvari. »Ne glede na rezultate moram ostati osredotočen na dirke, na tehniko. Včasih je težko, a kljub vsemu gledam pozitivno tudi na dirko v Angliji. V obeh vožnjah sem dobro startal, a mi je nato v prvem krogu obakrat sredi ovinka ugasnil pogonski agregat. Verjetno sem preveč zavrl ali pa je umazanija prišla tja, kamor ne bi smela. Kakor koli, obakrat sem dirko tako dejansko začel iz ozadja in sem se moral prebijati naprej, kar je v tej konkurenci vse prej kot lahko delo. A napredek glede na Španijo je viden, na tem bom delal naprej,« je po dirki povedal Klemen.

MXGP_6_E_2015_MIX_0160

Prvo vožnjo so morali organizatorji po 14 minutah prekiniti, saj je prišlo do hudega padca enega od Klemenovih tekmecev, na srečo je bil Klemen na stezi, ki je bila letos izredno hitra in zelo zahtevna, dovolj pazljiv, da se ni poškodoval ali si kako drugače otežil nadaljevanje sezone. Tako se zdaj s svojo ekipo 62 Motosport odpravlja na naslednjo preizkušnjo v Francijo, ki bo na sporedu že naslednji konec tedna, vmes pa se bo za nekaj dni ustavil še v Belgiji, kjer bo pod vodstvom Harryja Everts tudi treniral. »S Harryjem se bova potrudila in poiskala napake. Verjamem, da bodo s pozitivnim odnosom in trdim treningom v nadaljevanju sezone prišli tudi boljši rezultati,« je še dodal Klemen Gerčar.