Lara: Moto Deluxe – zbor s stilom

Blog, Motociklizem

Tresla se je Šiška – rodil se je prvi Moto Deluxe! Ej, končno! Moto zbor, kjer ne točijo toplega pira, kjer se ne zažiga gum in ne tolče med sabo, brez s silikonom nafilanih ukrajinskih striptizet, kjer je na radiu še kaj drugega kot Born to be wild na repeat in kjer jekleni konjički niso […]

Tresla se je Šiška – rodil se je prvi Moto Deluxe!

Ej, končno! Moto zbor, kjer ne točijo toplega pira, kjer se ne zažiga gum in ne tolče med sabo, brez s silikonom nafilanih ukrajinskih striptizet, kjer je na radiu še kaj drugega kot Born to be wild na repeat in kjer jekleni konjički niso le pripomoček za dokazovanje, kdo ima več v hlačah.

Aleluja!

32

Dvorišče Lepe Žoge je to nedeljo pokalo po šivih – tako od kvantitete kot od kvalitete. Dobra glasba, dobra hrana, sproščeno vzdušje, pester nabor razstavljalcev, čisto hud merchandise, in pa seveda – polno dvorišče dih jemajočih jeklenih konjičkov. Vse to je ponudil prvi Moto Deluxe Cafe racer festival, ki je zrasel pod okriljem Ducati kluba Slovenija, športnega bara Lepa Žoga ter našega dirkaškega komentatorja Gabra Keržišnika.

Fantje so želeli organizirati nekaj drugačnega, nekaj ne-tipično-slovenskega, nekakšno motoristično srečanje s stilom – in ni kaj, to jim je več kot uspelo. Auu, kakšni stroji!

23

2

Da ne bo pomote – rada imam svojo hondico in menim, da je izjemno čeden motorček – a tam na parkirišču, obdana z vso tisto italijansko eleganco, je izgledala precej klavrno. Neopazno. Eh, še med japonci ni najlepša! Ampak v svoj (in njen) zagovor: lastnik druge japonske mašine je malce bolj priljubljen v motorističnem svetu kot jaz. Simpatičen dečko, sliši na ime Valentino Rossi.

24

19

Če vas Doctorjeva Yamahica ni navdušila (ja, kot da je to možno), ste imeli priložnost stestirati ta novega Ducatijevega Scramblerja, malce premigat vratne mišice z bejbami benda Hellcats, ali pa se preprosto parkirati v senčko in si privoščiti hamburger in kozarec hladnega piva. Slednje je teklo v potokih brez slabe vesti – motorji, katerih lastniki so pregloboko pogledali v kozarec, so imeli možnost prenočiti na kraju dogodka.

Čin!

33

17

31
Da je bila mera dobrega počutja polna, so dogodku dodali tudi kanček dobrodelnosti – zbirala so se sredstva za opremo ljubljanskih motoristov reševalcev. Hudi carji. Glede na videno precej uspešno. Edino prav – Zaslužijo si vsakega centa.

In še vreme je prizaneslo! Razen seveda tiste pol urice, ko se je štartalo na panoramsko vožnjo na Ljubljanski grad. Logično. No, vsaj darilne puc-cunje so prišle prav.

8

9

12

Z eno besedo – Deluxe. Nekdo se je končno odločil pokazat svetu, da bistvo motorizma že dolgo časa ni več samo v preklinjanju, pljuvanju, joških in ledru.

Svaka čast fantje, se vidimo na naslednjem!

18

27

21

25

4

P. S.: Aja, pa še srečelov je bil. Sem zadela WD-40 in konjsko salamo. Nomnom.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.