MINI Superleggera Vision

Aktualno, Novosti, Top

Pride trenutek, ko določeni avtomobili dejansko popolnoma zatresejo avtomobilsko dogajanje. In tokrat je to MINI Superlaggera Vision. Ekskluzivna interpretacija dvosedežnika z odprto streho je nastala v sodelovanju med MINI in Touring Superleggera, karoserijsko delavnico z bogato tradicijo s sedežem v Milanu. MINI Superleggera™ Vision je po eni strani klasični roadster, kompakten in agilen dvosedežnik, ki izraža […]

Oblika zunanjosti in notranjosti MINI Superleggera™ Vision se brezhibno združita

Pride trenutek, ko določeni avtomobili dejansko popolnoma zatresejo avtomobilsko dogajanje. In tokrat je to MINI Superlaggera Vision. Ekskluzivna interpretacija dvosedežnika z odprto streho je nastala v sodelovanju med MINI in Touring Superleggera, karoserijsko delavnico z bogato tradicijo s sedežem v Milanu. MINI Superleggera™ Vision je po eni strani klasični roadster, kompakten in agilen dvosedežnik, ki izraža najbolj minimalističen in čustven slog vožnje z avtomobilom; po drugi strani pa njegov električni pogonski sklop daje vozilu izrazito moderno vozno dinamiko. 

Ta daje MINI Superleggera™ Vision izrazito vzdolžno dinamiko, medtem ko hkrati uteleša nekonvencionalen pristop obeh podjetij, MINI in Touring Superleggera.

Ta daje MINI Superleggera™ Vision izrazito vzdolžno dinamiko, medtem ko hkrati uteleša nekonvencionalen pristop obeh podjetij, MINI in Touring Superleggera.

»MINI SuperleggeraTM Vision na eleganten način ohranja, kar je klasični Mini začel pred 55-imi leti: omejitev na bistva. Njegova energična, minimalistična oblika uteleša dinamično bistvo avtomobila. Hkrati ustvarja edinstveno čustveno lepoto, tako da združuje preteklost in prihodnost avtomobilske industrije, tj. tradicionalno ročno izdelovanje karoserije in moderno oblikovanje. V zadovoljstvo mi je bilo oblikovati takšen koncept,« pravi Anders Warming, vodja pri MINI Design. 

Čudovito uravnotežena sorazmerja na prvi pogled kažejo, kaj ima ponuditi električno gnani MINI Superleggera™ Vision z vidika voznega doživetja: raztegnjen sprednji pokrov, dolga medosna razdalja in kratki previsi karoserije zagotavljajo čisti užitek v vožnji. Enako kot pri vsakem MINI, so kolesa nameščena na skrajne konce karoserije, kar obljublja visoko stopnjo agilnosti. Potniška celica je pomaknjena nekoliko nazaj, kar dodatno poudarja dinamični videz vozila. Celoten vtis MINI Superleggera™ Vision je športen, dinamičen in eleganten.

Oblika zunanjosti in notranjosti MINI Superleggera™ Vision se brezhibno združita

Oblika zunanjosti in notranjosti MINI Superleggera™ Vision se brezhibno združita

Sprednji del MINI Superleggera™ Vision vključuje tradicionalne oblikovne ikone MINI: dva okrogla žarometa in šesterokotna rešetka hladilnika določajo nezamenljiv videz pri pogledu od spredaj ter nudijo sodobno interpretacijo značilnosti, ki so se močno uveljavile skozi desetletja. Prisotni so tudi vpadljivi klasični elementi športnega avtomobila, kot so široka kolotečina in značilni zunanji deli okrovov koles, ki dajejo sprednjemu delu dinamično navzočnost. Klasične črte na sprednjem pokrovu MINI so reliefno vtisnjene s tridimenzionalnim učinkom in se vijejo z zelo kakovostnimi poliranimi poudarki v aluminiju. Vdelan sprednji pokrov se ozira nazaj na klasične britanske roadsterje iz davnih časov.

Medtem horizontalni rebrast videz rešetke hladilnika dodaja klasično športno noto. Dejstvo, da so rebra tako skupaj, diskretno kaže na elektromotor v vozilu. Dve sprednji meglenki posnemata okroglo obliko sprednjih žarometov in sta v manjši interpretaciji slednjih nameščeni na rešetki hladilnika. Tudi vstopne odprtine za zrak so okrogle, kar daje sprednjemu delu značilen slog. Ploski sprednji razdelilnik zraka iz karbonskih vlaken približa nos vozila cesti in s tem poudarja športno sporočilnost vse do najmanjše podrobnosti.

Od leta 1926 je Touring Superleggera pionir naprednega avtomobilskega oblikovanja in karoserijske konstrukcije, izdelane po naročilu. Podjetje je eno redkih med proizvajalci, ki nudi celovit proizvodni cikel pod svojo streho, od prvih skic, pa vse preko inženirstva površin in strukturnih analiz, stilskih modelov in prototipov, do proizvodnje posebnih karoserij omejene izdaje na ključ.