DS 3 in DS 3 Cabrio: še bolj neustavljiva

Aktualno, Novosti

DS 3 je kot prvi model linije DS spreobrnil stilske zapovedi. Zaradi svojega stila, dinamičnosti in možnosti za individualizacijo podobe je postal prava avtomobilska ikona s skoraj 300.000 prodanimi primerki od začetka prodaje in 66 % deležem osvojenih kupcev. Nov čuten, tehnološki in hipnotičen pogled DS 3 in DS 3 Cabrio imata nove žaromete, ki prvi […]

DS 3 je kot prvi model linije DS spreobrnil stilske zapovedi. Zaradi svojega stila, dinamičnosti in možnosti za individualizacijo podobe je postal prava avtomobilska ikona s skoraj 300.000 prodanimi primerki od začetka prodaje in 66 % deležem osvojenih kupcev.

Nov čuten, tehnološki in hipnotičen pogled

DS 3 in DS 3 Cabrio imata nove žaromete, ki prvi na svetu združujejo tehnologiji diod LED in ksenonskih luči ter nove gibljive smerne kazalce.

Ti žarometi dajejo vozilu DS 3 še bolj zmogljiv in oster pogled, ki zagotavlja izjemno osvetlitev z zasenčenimi ter dolgimi lučmi. Žarometi imajo vgrajene tri module LED in en ksenonski modul, zato je svetlobni snop močan in homogen, kar zagotavlja večjo vidljivost in udobje med nočno vožnjo. Nove luči omogočajo 35 % manjšo porabo energije, ko so prižgane zasenčene luči, in 75 % manjšo porabo, ko svetijo dolge luči. In nenazadnje, življenjska doba diod LED je 20.000 ur, kar je 20-krat več kot pri halogenskih žarnicah.

citroen-DS-3

Nova prefinjenost

Za DS 3 je tako mogoče naročiti povsem nove lasersko gravirane dekorativne elemente na armaturni plošči ter pikast sloj na zadnjem bočnem steklu. Dva inovativna postopka z motivom, ki že na pogled namiguje na pariške korenine linije DS. Ta individualizacija, ki se imenuje Irrésistible Paris, spominja na pariško arhitekturo z uporabo dekoracij, ki asociirajo na značilne pariške spomenike, kot sta Eifflov stolp in slavolok zmage.

Izjemno kakovostno oblazinjenje iz usnja Nappa Crescendo z izdelavo v vzorcu zapestne ure, ki je še vedno na voljo za doplačilo ali serijsko (odvisno od izvedenke), prikazuje vse izkušnje linije DS. Edinstvene izkušnje, plod dela najboljših usnjarjev in dolge francoske tradicije izdelave usnjenih artiklov.

Zmogljivi in učinkoviti novi motorji

Za obogatitev teh dinamičnih občutij so za DS 3 odslej na voljo novi bencinski in dizelski motorji, ki že izpolnjujejo standard Euro 6.

Dizelska motorja sta BlueHDi 120 in BlueHDi 100 (odvisno od države). Močnejša in bolj ekološka motorja sta rezultat vrhunske tehnologije. Motorja BlueHDi vsebujeta modul za selektivno katalitično redukcijo (SCR -Selective Catalytic Reduction), ki je nameščen pred filtrom trdnih delcev z aditivom. To je tehnologija, ki obdeluje dušikove okside NOx (- 90 %) in s tem zmanjša emisije CO2.
Tako ima DS 3 najbolj čiste dizelske motorje v svojem tržnem razredu: BlueHDI 100 (odvisno od države), Best in Class z izvedenko z 79 g/km CO2 in BlueHDi 120 s 94 g/km CO2. So tudi skromnejši (BlueHDi 100 porabi 3,0 l/100 km, BlueHDi 120 pa 3,6 l/100 km), hkrati pa ponujajo najbolj izjemne zmogljivosti doslej.

DS 3 z bencinskim motorjem ima še vedno motor Racing z 207 KM ter THP 155, ki sta cenjena zaradi svoje živahnosti in prožnosti že od najnižjih vrtljajev dalje. Na voljo je tudi motor e-VTi 82 ETG iz družine PureTech, ki izpolnjuje standard Euro6. To je varčen (4,1 l /100 km pri kombinirani vožnji) in ekološki motor (95 g/km CO2). Omenjeni motor je na voljo tudi z robotiziranim ročnim menjalnikom: ETG (Efficient Tronic Gearbox). Ta petstopenjski menjalnik ima funkcijo lezenja in optimalno karakteristično polje delovanja pedala, ki omogoča boljše odmerjanje plina za umirjeno speljevanje.