MGM Racing na reliju Alpi Orientali

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Med 28-30.08.2014 se je ekipa MGM Racing s posadko G.Premrl/G.Brešer udeležila Rallya del Friuli Venezia Giulia (Rally Alpi Orientali), ki je potekal v mestu Cividale blizu Vidma v Italiji. Reli je štel za Italijansko državno prvenstvo, različna pokalna tekmovanja (med njimi tudi Citroen trophy v katerem dirkajo z Citroeni DS3 RT3) ter Mitropa cup prvenstvo, v […]

Med 28-30.08.2014 se je ekipa MGM Racing s posadko G.Premrl/G.Brešer udeležila Rallya del Friuli Venezia Giulia (Rally Alpi Orientali), ki je potekal v mestu Cividale blizu Vidma v Italiji.

Reli je štel za Italijansko državno prvenstvo, različna pokalna tekmovanja (med njimi tudi Citroen trophy v katerem dirkajo z Citroeni DS3 RT3) ter Mitropa cup prvenstvo, v katerem nastopajo v letošnji sezoni.

Premrl/Brešer na slovitem reliju Alpi Orientali

Premrl/Brešer na slovitem reliju Alpi Orientali

V petek je bil na sporedu prvi del relija s po petimi hitrostnimi preizkušnjami. Najbolj zanimiva je bila HP 5, tako imenovani Superspecial v centru mesta Udin, kjer se je zbralo preko 10.000 gledalcev. Grega in Gregor sta prvo polovico relija zaključila uspešno in napovedala boj za najvišja mesta v Mitropa pokalu in skupini R3T.

V soboto dopoldne se je začel drugi del relija, in sicer s preostalimi šestimi hitrostnimi preizkušnjami. Grega in Gregor sta iz preizkušnje v preizkušnjo napredovala in kazala super vožnje, dokler nista prišla v cilj 8. HP in opazila, da jima gori dirkalnik. Na veliko srečo sta hitro posredovala in tako preprečila najhujše – uničen dirkalnik.

Posadko je ustavil goreči dirkalnik

Posadko je ustavil goreči dirkalnik

Sprva je kazalo, da se bo posadka lahko vrnila v boj za najvišja mesta, vendar se je ekipa, po pregledu mehanikov v boksih, odločila raje odstopiti, kot pa pretiravati s kakšno hujšo škodo na vozilu.

Relija se je udeležila tudi novomeška snemalna ekipa Komik Video, nastali pa so ti odlični posnetki: