MAN Lion's City GL CNG avtobus leta 2015

Poslovno

Okolju prijazen, zmogljiv in varčen, to so lastnosti s katerimi je MAN Lion’s City GL CNG prepričal strokovne novinarje iz celotne Evrope in si tako prislužil laskav naziv avtobus leta 2015. Nagrada bo podeljena na sejmu IAA, ki bo potekal septembra 2014 v Hannovru. Euro 6 CNG motorji zglobnega avtobusa MAN Lion’s City GL CNG z […]

Okolju prijazen, zmogljiv in varčen, to so lastnosti s katerimi je MAN Lion’s City GL CNG prepričal strokovne novinarje iz celotne Evrope in si tako prislužil laskav naziv avtobus leta 2015. Nagrada bo podeljena na sejmu IAA, ki bo potekal septembra 2014 v Hannovru.

Euro 6 CNG motorji zglobnega avtobusa MAN Lion’s City GL CNG z izjemno nizko ravnijo onesnaževanja, ponujajo okolju prijazno rešitev za mestni promet. Ko se napolnijo z bioplinom obratujejo skoraj CO2 nevtralno in ponujajo raven emisij primerljivo z električnim vozilom. Tudi brez uporabe bioplina CNG motorji zmanjšajo emisije CO2 za približno 17 odstotkov v primerjavi z dizelskimi motorji.

Poleg tega zemeljski plin za prevozna podjetja predstavlja gospodarno alternativo. Zahvaljujoč znatno nižjim stroškom goriva, MAN Lion’s City GL CNG v obdobju desetih let, prihrani okrog 15% celotnih stroškov, v primerjavi z dizelskim avtobusom iz iste serije.

MAN-lion-bus

Celovite CNG rešitve

Položaj MAN-a kot vodilnega na trgu mestnih avtobusov s pogonom na zemeljski plin je podprt z desetletnimi izkušnjami. V sodelovanju s partnerskim podjetjem erdgas mobil GmbH, je MAN doprinesel tako k povečanju števila avtobusov na zemeljski plin v obratovanju, kakor tudi k načrtovanju in zagotavljanju nenehnega razvoja servisne infrastrukture in infrastrukture za dobavo goriv v celotni transportni industriji zemeljskega plina.

MAN ponuja ne samo zanesljivo tehnologijo temveč je tudi usposobljen za vzdrževanje in popravila visokotlačnih plinskih naprav. Oskrba z nadomestnimi deli za avtobuse na zemeljski plin je zagotovljena na celem svetu. Znanje in izkušnje na željo strokovno posredujejo strankinim ali zunanjim skupinam serviserjev v okviru izobraževanja in usposabljanja. S tem zagotavljajo nemoteno obratovanje MAN-ovih vozil na zemeljski plin.