Mesto na stopničkah za ekipo OPV Šport na uvodnem reliju

Avtomobilizem, Reli, Slovenija, Šport

Državno prvenstvo v reliju se je letos začelo na štajerskem, kjer je minulo soboto dirkače gostil 12. Porsche Maribor rally, tokrat že v mesecu aprilu. In prav aprilsko vreme je dodatno začinilo že tako zanimiv začetek sezone, saj je kar 33% hitrostnih preizkušenj potekalo na makadamski podlagi, sobotni sneg na Pohorju pa je bil le še […]

Državno prvenstvo v reliju se je letos začelo na štajerskem, kjer je minulo soboto dirkače gostil 12. Porsche Maribor rally, tokrat že v mesecu aprilu. In prav aprilsko vreme je dodatno začinilo že tako zanimiv začetek sezone, saj je kar 33% hitrostnih preizkušenj potekalo na makadamski podlagi, sobotni sneg na Pohorju pa je bil le še dodatek k že tako zahtevnemu reliju.

01-Mar-1401-Martin_Mlinar_in_Miran_Mlinar-MG_ZR_105Za nastopajoče ekipe je bil to seveda le še dodatni izziv, med njimi tudi za ekipo OPV Športa, ki je sodelovala na reliju s kar tremi posadkami in dvema sovoznicama. Medtem, ko sta sovoznici Martina Lazar in Barbara Tolar morali še pred ciljem odnehati zaradi tehničnih težav z dirkalnikoma, so se ostali uspešno borili vse do konca. Posadka Martin in Miran Mlinar z dirkalnikom MG ZR 105, je na cilj v centru Maribora po odpeljanih 75 kilometrih hitrostnih preizkušenj pripeljala na 3. mestu v diviziji 1, ter si tako priborila prve stopničke že na uvodnem reliju sezone.

03-Mar-2169-Jure_Jereb_in_Jani_Drnovscek-Volkswagen_PoloNa 5. mestu v isti diviziji sta s Volkswagen Polom rally zaključila Jure Jereb in Jani Drnovšček, ki sta se za mesto tik pod stopničkami borila vse do zadnje hitrostne preizkušnje, ko sta boj s tekmeci in sekundami izgubila prav z zadnji šikani, kjer sta zadela balo sena in malce predelala bok svojega dirkalnika. V Yugo pokalu sta bila najhitrejša Simon Mlinar in Rok Nartnik, a sta bila po končnih tehničnih pregledih zaradi nepravilnosti na dirkalniku diskvalificirana.

05-Mar-3195-Simon_Mlinar_in_Rok_Nartnik-Zastava_Yugo“Žal je bil vztrajnik v najinem Yugu prelahek za 10 gramov” je bil po dirki seveda razočaran Simon. Se je pa zato preostali del ekipe OPV Športa veselil dobrega začetka sezone, z Martinom Mlinarjem na stopničkah: “Težke razmere na hitrostnih preizkušnjah in zelo lep rally. Z Miranom sva osvojila prve letošnje točke ter stopničke med močno konkurenco, saj je bilo v diviziji 1 na štartu kar 15 posadk, kar je pomenilo boj od štarta do cilja. Podobna, če ne še močnejša konkurenca se obeta tudi na naslednjem reliju za državno prvenstvo, Saturnus rallyju Velenje konec meseca maja!”