Mercedes-Benz bo prodajal motorje MV Agusta

Motociklizem, Zanimivosti

Po tem, ko je pred leti BMW začel izdelovati motorje je leta 2012 Audi kupil blagovno znamko Ducati je leta 2014 sledil še nakup 25 odstotnega deleža MV Aguste s strani Mercedes-Benza. Pri Mercedes-Benzu v letu 2016 pišejo novo zgodbo, saj so najavili, da bo 127 njihovih uvoznikov (po Evropi) v svoje salone vključilo še […]

Po tem, ko je pred leti BMW začel izdelovati motorje je leta 2012 Audi kupil blagovno znamko Ducati je leta 2014 sledil še nakup 25 odstotnega deleža MV Aguste s strani Mercedes-Benza.

Pri Mercedes-Benzu v letu 2016 pišejo novo zgodbo, saj so najavili, da bo 127 njihovih uvoznikov (po Evropi) v svoje salone vključilo še motorje MV Avgusta.

Ta poteza je verjetno posledica dejstva, da je blagovna znamka MV Agusta kljub svoji zgodovini javnosti manj znana kot npr. BMW in Ducati. Skupen nastop bo MV Agusti prinesel dodaten ugled in prepoznavnost.

Kot zanimivost naj omenimo še dejstvo, da gre model MV Agusta F3 800 (omejena serija), ki je bil razkrita na Frankfurtskem sejmu v proizvodnjo. Navdih za izdelavo tega modela so dobili ravno pri Mercedes-AMG GTju in kot se spodobi bo tudi na motorju že znana oznaka AMG.

https://www.instagram.com/p/BAReFrJMFDN/

Iz MV Agusta so ob tem sporočili, da je na poti že novih 6 modelov s katerimi želijo postati še bolj konkurenčni na tem zahtevnem trgu.

Seveda za MV Agusto to ni edini način promocije, ki jo je dobil z vstopom Mercedes-Benza, njihov promotor je tudi superzvezdnik Lewis Hamilton.

https://www.instagram.com/p/7PQwVGMFLO/

Vir: bmwblog.com in carscoops.com

Foto: www.pinterest.com