Koncept: Spacetourer Hyphen

Novosti

Ob lansiranju vozila SpaceTourer se je Citroën združil s francosko pop skupino «Hyphen Hyphen», da bi nam razkril konceptno vozilo SpaceTourer Hyphen živahnih barv s pogonom na štiri kolesa, ki kar izžareva energijo. Citroën SpaceTourer Hyphen s svežim pustolovskim videzom in živahnih barv odpira vrata brezmejnim potovanjem. Že samo ime Hyphen (angl. vezaj) nakazuje, da povezuje […]

Spacetourer Hyphen

Ob lansiranju vozila SpaceTourer se je Citroën združil s francosko pop skupino «Hyphen Hyphen», da bi nam razkril konceptno vozilo SpaceTourer Hyphen živahnih barv s pogonom na štiri kolesa, ki kar izžareva energijo.

Citroën SpaceTourer Hyphen s svežim pustolovskim videzom in živahnih barv odpira vrata brezmejnim potovanjem. Že samo ime Hyphen (angl. vezaj) nakazuje, da povezuje družine in ljubitelje potovanj, enoprostorska vozila in športne terence, mesto in prostrane pokrajine …

Zato je povsem logično, da se je znamka obrnila na pop skupino Hyphen, ki bo sodelovala pri njegovi promociji. To je energična skupina mladih glasbenikov iz Nice, ki je bila leta 2016 nominirana za francosko glasbeno nagrado «Victoires de la musique» in ki pravkar postaja vodilno ime na glasbeni elektro pop sceni.

Pour Arnaud BELLONI, direktor marketinga in komunikacij Citroën je izjavil:

«Citroën je od nekdaj znal biti inovativen, prednjačiti pred svojim časom in odkrivati talente. Po srečanju s skupino Hyphen je bila sklenitev partnerstva za nas nemudoma povsem logična poteza. To je energična in nekonvencionalna skupina z zares pravim grafičnim in glasbenim podpisom. Morda gre tu res za oglaševalsko kampanjo, vendar nedvomno izhaja iz ljubezni na prvi pogled! Mi pa smo na ta način tudi združili naše vrednote kot so optimizem, deljenje in kreativnost.»

Odbit dizajn

Koncept Citroën SpaceTourer Hyphen oddaja dinamičnost in energijo ter vas na prvi pogled vabi v svobodo in k aktivnostim na prostem.

Z vsesplošnim ravnovesjem in s kompaktnimi dimenzijami nakazuje na moč in odločnost, vendar vse to brez agresivnosti.

Citroën SpaceTourer Hyphen je povzel stilske zapovedi športno-terenskih vozil in svoj originalen stil poudarja s širokim blatnikom, z okrasnimi profili blatniških košev in zaščitnimi letvami na spodnjem delu karoserije, ki so nastali po navdihu koncepta AIRCROSS. Vsi omenjeni elementi v mat barvi Moondust Dark so “naviti” z dodatki v anodizirani rdeče oranžni barvi.

Koncept SpaceTourer Hyphen je višji od serijskega modela in opremljen z 19-palčnimi aluminijastimi platišči z diamantno obdelavo v mat črni barvi z dodatki v anodizirani rdeče oranžni barvi. Da bi bil še bolj poudarjen značaj terenskega vozila, je vsaka pnevmatika opremljena s petimi pasovi iz elastomera, ki nakazujejo na optimalno stabilno lego na cesti.

Take trakove najdemo tudi na prednjem in zadnjem odbijaču vozila, vendar so tu iz eloksiranega aluminija, s čimer nakazujejo na še večjo vzdržljivost. Spominjajo na plezalno opremo, kot so vrvi, pasovi in karabini.

Biserni odtenek nežne in sveže zelene barve poudarja fluidnost njegovih linij in spominja na naravo. Ta barva še bolj izstopa zaradi kontrasta s svetlečo črno streho in nalepko s šestkotnimi motivi. Zares grafična paleta, ki učinek prelivajočih se barv prepleta z oranžno rdečimi motivi in s tem poudarja energijo serijskega modela SpaceTourer.

Osvežujoča notranjost

Takoj ko se bočna drsna vrata odprejo, v dinamični atmosferi za dobro počutje poskrbi svetel in barvit ambient.

Prostorna in udobna notranjost je prežeta z drzno izbranimi barvami, ki se raztezajo vse naokoli, po stropu, vratnih ploščah, sedežih in sredinski konzoli.

Spacetourer-Hyphen-notranjost

V konceptu Citroën SpaceTourer Hyphen so vsi potniki deležni VIP-tretmaja. Vsak sedež je nekaj posebnega zaradi barvite končne obdelave s prelivajočimi se odtenki. Spodnji del sedeža je prekrit z napa kožo v zeleno modri barvi z rdeče oranžnimi okrasnimi šivi, zgornji del iz tkanine pa je pri vsakem sedežu drugačne barve. Za zagotovitev dobrega počutja telesa je vsak sedež opremljen z blazino iz prilagodljive pene, izdelane s 3D tehniko. Mehka in udobna blazina, ki je prekrita z napa kožo v modro zeleni barvi in okrašena z rdeče oranžnimi šivi, je na vsaki strani pričvrščena na sedež s širokimi usnjenimi trakovi rdeče oranžne barve.

Strop in instrumentna plošča sta prekrita s posebno tkanino, ki se ujema z barvami in grafičnimi elementi sedežev. Vse skupaj preplavlja naravna svetloba zahvaljujoč veliki zastekljeni strehi.

Notranjost asimetrične stilske zasnove z 2D in 3D grafično tehniko prelivanja barv zagotavlja potnikom, da se napolnijo z energijo in v zabavnem ambientu uživajo v svobodi in neskončnih avanturah.

Razširjena mobilnost

Koncept SpaceTourer Hyphen je opremljen z motorjem BlueHDi 150 S&S s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom in ima štirikolesni pogon z možnostjo izklopa, ki ga je razvilo podjetje Automobiles Dangel. Pogonski sklop ponuja vse prednosti pogona 4×4, hkrati pa je ohranil stabilno lego na cesti in zmogljivost vozila SpaceTourer.

Funkcija za terensko vožnjo zagotavlja mobilnost tudi ob slabših voznih razmerah. Da se lahko tudi po zelo neravnih tleh premika enako kot v idealnih razmerah, ima SpaceTourer Hyphen višje podvozje kot serijski model.

S to predelavo, za katero je poskrbel Automobiles Dangel, ohrani vse prednosti vozila SpaceTourer z vidika udobja, varnosti in praktičnosti.