Mazda Museum v Hirošimi preko spleta

Aktualno, Zanimivosti

Mazda je pred kratkim predstavila veliko novost v sklopu hišnega muzeja Mazda Museum, ki odslej omogoča virtualni obisk glavnih razstavnih prostorov s pomočjo spletne storitve Google Maps Street View, ki omogoča raziskovanje znamenitosti po svetu v 360-stopinjskem načinu. Ta nov in nekonvencionalen način predstavitve zgodovine podjetja omogoča neposreden stik z Mazdinimi tehnološkimi odkritji in napredkom.  […]

Mazda je pred kratkim predstavila veliko novost v sklopu hišnega muzeja Mazda Museum, ki odslej omogoča virtualni obisk glavnih razstavnih prostorov s pomočjo spletne storitve Google Maps Street View, ki omogoča raziskovanje znamenitosti po svetu v 360-stopinjskem načinu.

Ta nov in nekonvencionalen način predstavitve zgodovine podjetja omogoča neposreden stik z Mazdinimi tehnološkimi odkritji in napredkom. 

mazda museum v hirosimi 2013Najbolj enostavna pot do Mazda Museuma vodi prek Mazdine globalne spletne strani na naslovu www.mazda.com/mazdaspirit/museum/. Vodič po muzeju omogoča obisk petih glavnih razstavnih prostorov, in sicer sprejemne dvorane, dvoran z zgodovinskimi modeli in konceptnimi vozili ter razstavnih prostorov s prikazom tehnologije in delovanja rotacijskega motorja – kar s klikom na ustrezno Google Street View povezavo. Pogled v notranjost muzeja omogoča doživetje navidezne resničnosti, hkrati pa navigacija omogoča premikanje v vse smeri in celo prebiranje sporočil na plakatih, obešenih v posameznih dvoranah.

Dvorana s predstavitvijo zgodovine vozil ponuja legendarne Mazdine modele, kot so Mazda Cosmo Sport (110S) iz šestdesetih, več primerkov Mazd RX-7 iz sedemdesetih in osemdesetih ter originalno Mazdo MX-5, ki je postala najbolje prodajan roadster na svetu. (neposredna povezava: http://goo.gl/maps/JtEC3)

Razstava tehnologij ponuja vpogled v nov tehnološki pristop SKYACTIV, na katerem temeljita tudi aktualna modela Mazda CX-5 in nova Mazda6 (neposredna povezava: http://goo.gl/maps/oYrbd).

“Obisk Mazda Museuma je tako rekoč nuja za vsakega pravega ljubitelja avtomobilov in njihove zgodovine,” je dejal Wojciech Halarewicz, podpredsednik oddelka za komuniciranje, Mazda Motor Europe. “Ljubiteljem znamke Mazda bo nova storitev v okviru Street Viewa omogočila neposreden stik z zgodovino Mazde brez stroškov, ki jih prinaša potovanje na Japonsko, hkrati pa bodo podjetje spoznali tudi na bolj neposreden način kot sicer.”

Mazda Museum domuje v neposredni bližini upravne stavbe Mazda Motor Corporation in je svoja vrata odprl leta 1994. Po prenovi pred osmimi leti je muzej pridobil dodatne prostore in danes ponuja šest razstavišč ter trgovino s spominki. Mazda Museum je odprt med tednom, vodenje pa je ob japonščini na voljo tudi v angleškem jeziku.