Lexusov koncept kinetičnega sedeža in Toyota na Paris Motor showu

Saloni, Zanimivosti

Na pariškem avtomobilskem salonu bo svetovni javnosti prvič predstavljen revolucionarni Lexusov koncept kinetičnega sedeža, ki bo s svojo strukturo iz mrežastih vlaken postavil nove standarde avtomobilskih sedežev. Hrbtenica stabilizira našo glavo, omogoča obračanje medenice in prsnega koša v nasprotnih smereh, premike glave pa stabilizira tudi med hojo ali tekom. Ker je zaželjeno posnemati to gibanje […]

Na pariškem avtomobilskem salonu bo svetovni javnosti prvič predstavljen revolucionarni Lexusov koncept kinetičnega sedeža, ki bo s svojo strukturo iz mrežastih vlaken postavil nove standarde avtomobilskih sedežev.

Hrbtenica stabilizira našo glavo, omogoča obračanje medenice in prsnega koša v nasprotnih smereh, premike glave pa stabilizira tudi med hojo ali tekom.

Ker je zaželjeno posnemati to gibanje tudi pri avtomobilskih sedežih, se sedežna blazina in naslonjalo kinetično premikata glede na težo potnika in zunanje sile. Že sedenje na sedežu pomaga stabilizirati premike glave med premikanjem vozila in ohranimo stabilno vidno polje. To razbremeni potnike, olajša vožnjo in poveča udobje.

Ogrodje sedeža je oblazinjeno z mrežo, ki se v vzorcu pajčevine radialno širi iz sredine naslonjala. Mreža je dovolj prožna, da se prilega obliki telesa in porazdeli obremenitev tako, da omogoča udobno sedenje skozi daljše časovno obdobje.

Sredina naslonjala je v višini lopatic, kar omogoča obračanje prsnega koša okrog sredinske osi sedeža. To pomaga stabilizirati glavo in zagotavlja visoko raven opore. Sedež je tudi tanjši, kar pripomore k manjši skupni teži avtomobila.

Niti, ki sestavljajo vzorec pajčevine, so izdelane iz okolju prijaznega sintetičnega svilenega materiala in ne iz materialov, ki bi jih pridobili iz nafte. Glavna sestavina materiala je protein, ki nastaja pri mikrobni fermentaciji, nato pa ga predelajo v nov material z izvrstnimi lastnostmi blaženja udarcev (odpornosti).

Toyota FCV PLUS

Na avtomobilskem salonu v Parizu bo evropsko premiero doživela Toyota Prius Plug-in, narejena na novi platformi TNGA. Druga novost je Toyota FCV PLUS. S tem konceptom Toyota naznanja prihodnost vozil na vodik, velik del razstavnega prostora bo namenjen zvezdi Toyoti C-HR. Poleg zunanjosti , ki je bila razkrita na salonu v Ženevi, bomo tokrat razkrili tudi notranjost vozila.

Vozilo prihaja v Slovenijo predvidoma novembra.