LEMA zaključuje sezono z zmago!

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Takšnega razpleta sezone si v slovenski ekipi LEMA ni nihče predstavljal. Na zadnji dirki naporne in dolge sezone Eurocup Clio na španskem dirkališču Motorland Aragon je slavil povsem zasluženo zmago Ivan Pulić.

Takšnega razpleta sezone si v slovenski ekipi LEMA ni nihče predstavljal. Na zadnji dirki naporne in dolge sezone Eurocup Clio na španskem dirkališču Motorland Aragon je slavil povsem zasluženo zmago Ivan Pulić.

Da ima ekipa potrebno hitrost za vrhunski rezultat ta vikend so pokazali že spodbudni rezultati prostih treningov. Hrvaški voznik Ivan Pulič se je zavihtel na četrto mesto, medtem ko češki voznik Tomas Pekar, ki prav tako v končnici sezone tekmuje za moštvo LEMA, na 13. mesto v konkurenci štiriindvajsetih voznikov, kolikor jih je prispelo na finalni dogodek. Vodja moštva, Mirko Marinšek, je bil pred dirkama zadržan in upal, da voznika ne bosta počela na progi kakšnih neumnostih.

lema racing World Series by Renault pulic 2013

Na kvalifikacijah sta oba voznika tempo obdržala in izboljšala svoje čase. Pulić je dosegel 4. štartno mesto, medtem ko Pekar 11. za sobotno dirko. Slednjo sta oba voznika tudi zaključila na dobrih mestih, Pulić 4., medtem ko Pekar 13. Za drugo – nedeljsko – dirko sta si priborila 3. za Pulića oziroma 10. za Pekarja štartno izhodišče. Marinšek je ob tem izjavil: “Ivan ima dobro pozicijo. Če bo vse po sreči, če se bo vse poklopilo, potem lahko upamo na dober rezultat.”

Ekipa LEMA dokazuje, da v Sloveniji je mogoče dirkati na najvišjem nivoju!

Ekipa LEMA dokazuje, da je v Sloveniji mogoče dirkati na najvišjem nivoju!

Nato je prišla nedelja. Napetost v moštvu se je stopnjevala. Vloženega je bilo ogromno časa in denarja, da se je moštvo LEMA prebilo vse do zaključka izjemno naporne in dolge sezone Eurocup Clio pokala. Renaultovo evropsko pokalno prvenstvo s povsem novimi dirkalniki Renault Clio Cup sodi namreč med najvišje nivoje dirkanja v Evropi s tovrstnimi avtomobili. Zmaga na takšni dirki je lahko primerljiva z zmago v evropski nogometni ligi ali s posamično zmago na Eurobasketu! Vendar te na takšnih dirkah poskuša vsaj 20 voznikov spraviti s poti in si utreti pot do svoje zmage. Borbe so neizprosne.

Ivan je s 3. štartnega mesta dirko suvereno pričel. Se prebil do prvega mesta ter ga z izjemnimi hitrimi časi tudi obdržal. Nič ni prepustil naključju, nadziral je potek dirke, kot to počne v Formuli ena sam Sebastian Vettel. Tomas Pekar je dirko zaključil na 13. mestu. Ob karirasti zastavi je bilo veselje moštva nepopisno! Ves trud tekom sezone se je končno poplačal. Marinšek je ob tem izjavil: “To so prave dirke! To bi morali videti vsi Slovenci, kaj pomeni dirkati na velikem prizorišču v družbi največjih in najboljših ekip Evrope. Uspelo nam je. Sedaj gremo naprej. Komaj že čakam prihodnjo sezono.”

Moštvo pohvale sprejema tudi na forumu Avtomobilizem in F1 v temi LEMA 2013.

Foto: World Series by Renault