LEMA se pripravlja na Eurocup

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Minuli teden sta se prvega letošnjega treninga z ekipo LEMA v Imoli udeležila tudi dva nova mlada talentirana voznika iz Hrvaške, Ivan Pulić in Niki Belohradski. Slednja se bosta v letošnji sezoni pomerila še s 36 drugimi dirkači v WORD SERIES BY RENAULT – Eurocup Clio 2013. V tem tekmovanju, ki poteka na zelo visoki […]

Minuli teden sta se prvega letošnjega treninga z ekipo LEMA v Imoli udeležila tudi dva nova mlada talentirana voznika iz Hrvaške, Ivan Pulić in Niki Belohradski. Slednja se bosta v letošnji sezoni pomerila še s 36 drugimi dirkači v WORD SERIES BY RENAULT – Eurocup Clio 2013.

V tem tekmovanju, ki poteka na zelo visoki ravni, bosta sedla za volan povsem novega dirkalnika Clio Cup RS 2013 z ekipo LEMA, ki je bila izbrana med 19 ekipami iz vse Evrope.

LEMA test Imola 2013

Vodja moštva, Mirko Marinšek, natančno spremlja vsa testiranja svojih varovancev.

Ivan se je hitro privadil na dirkalnik Clio Cup prejšnje generacije, saj ga je vozil že minulo sezono v italijanskem pokalu Clio Cup, ko je zesedel ob koncu sezone skupno 6. mesto in se enkrat uvrstil tudi na stopničke. Počasi je spoznaval mokro in drsečo progo dirkališča Enza in Dina Ferrarija. Po kratkem postanku se je za volan dirkalnika usedel Niki, ki je prvič sedel za volanom Clia. Spoznaval je progo, počasi tudi dirkalnik, kar se je poznalo iz kroga v krog. Počasi se je pričel približevati Ivici po izmerjenih časih. Nočno deževje je pustilo za seboj mokro stezo, tako da so bili začetni krogi prevoženi z pnevmatikami za mokro stezo. Ko se je steza delno posušila, so dežne zamenjali za pnevmatike za suho stezo, kar se je pokazalo tudi na doseženih časih. Po nekaj krogih po suhi stezi se je zopet ulilo in potrebno je bilo ponovno zamenjati pnevmatike za dež. Razen slabega vremena sta bila oba nova voznika moštva LEMA zadovoljna s prvim treningom.

Prvi povsem novi pokalni Renault Clio RS Cup za pokal bo v Slovenijo prišel ob konec marca, drugega ekipa pričakuje v začetku aprila. Poleg nastopanja v pokalu bo ekipa tudi letos pripravljala dirkalnike za lasten pokal LEMA GP 2013 s Fiat Grande Punti.

O ekipi, pokalu LEMA GP se lahko pogovarjate tudi na našem forumu Avtomobilizem in F1 v za to namenjeni temi.