Lema Racing: Začenja se Clio Eurocup

Avtomobilizem, Slovenija, Šport, Top

Konec tega tedna se na dirkališču Motorland Aragon za Lema Racing pričenja tekmovanje v Clio Eurocupu. Kot vsa leta do sedaj, bo potekalo v okviru Renaultovega tekmovanja World Series by Renault, ki letos vključuje tri različne serije – Formulo 3.5, Formulo 2.0 in Clio pokal. V zadnjem bo priložnost za vrhunske rezultate upravičeno iskala tudi […]

Konec tega tedna se na dirkališču Motorland Aragon za Lema Racing pričenja tekmovanje v Clio Eurocupu. Kot vsa leta do sedaj, bo potekalo v okviru Renaultovega tekmovanja World Series by Renault, ki letos vključuje tri različne serije – Formulo 3.5, Formulo 2.0 in Clio pokal.

V zadnjem bo priložnost za vrhunske rezultate upravičeno iskala tudi ekipa Lema Racing, saj so prav na tem dirkališču na koncu lanske sezone zabeležili svojo prvo zmago. Ekipa bo ponovno stavila na mednarodno zasedbo. Tako bodo v Španiji zanjo nastopili Slovenec Andro Pertot, Hrvat Ivan Pulić in Portugalec Fabio Mota. Za Pertota bo to prvi dirkaški preizkus v letošnji sezoni, medtem ko je Pulić letos že tekmoval v Imoli, Mota pa v Navarri. Glavni adut bo verjetno Ivan Pulić, saj je on tisti, ki je za Lemo lani na tem dirkališču zmagal, obenem pa je tudi letošnjo sezono pričakal dobro pripravljen, kar je s tretjim mestom dokazal že na prvi dirki italijanskega Clio pokala v Imoli.

Fabio Mota

Portugalec Fabio Mota bo eden izmed treh dirkačev Leme Racinga

Lema Racing v Aragonu čakata dve dirki v izjemno ostri konkurenci. Nastopil bo lanski prvak evropskega in britanskega Clio pokala Britanec Josh Flies, ki je prav na tej dirki potrdil svoj evropski naslov. Predstavila se bosta tudi Italijan Massimiliano Pedalà in Katalonec Oscar Nogues. Prvi je v lanski sezoni Eurocupa osvojil drugo mesto, drugi pa je osvojil naslov prvaka sezone 2012. Skupno se bo na dirkah predstavilo skoraj 30 dirkačev, kar za Lema Racing obljublja izjemno težko delo.

Konkurenco bo tvorilo skoraj 30 dirkačev

Konkurenco bo tvorilo skoraj 30 dirkačev

Dirka 1 : Sobota 26. april – 16.10
Dirka 2 : Nedelja 27. april – 15.45

Rezultati lanskega tekmovanja na dirkališču Motorland Aragon:
Kvalifikacije 1: J. Files (GBR) 2.17,992
Dirka 1: 1. J. Files (GBR) – 2. T. Fjordbach (DEN) – 3. N. Milan (FRA)
Kvalifikacije 2: J. Files (GBR) 2.18,409
Dirka 2: 1. I. Pulić (CRO) – 2. T. Fjordbach (DEN) – 3. J. Files (GBR)

*Dogajanje letošnje sezone Renault Clio Eurocupa si bo moč ogledati tudi na televiziji Motors TV.