Audi širi svoje aktivnosti v nordijskih disciplinah

Aktualno, Zanimivosti

Družba AUDI AG novimi aktivnostmi poudarja svojo vlogo pomembnega mednarodnega partnerja zimskih športov: od sezone 2014/2015 naprej bo Audi tudi sponzor svetovnega pokala v teku na smučeh, svetovnega pokala v smučarskih skokih za moške, vključno s turnejo štirih skakalnic, ter svetovnega prvenstva v smučarskih poletih v letih 2016 in 2018. Z novimi partnerstvi Audi dosledno […]

Audi Fis ski

Družba AUDI AG novimi aktivnostmi poudarja svojo vlogo pomembnega mednarodnega partnerja zimskih športov: od sezone 2014/2015 naprej bo Audi tudi sponzor svetovnega pokala v teku na smučeh, svetovnega pokala v smučarskih skokih za moške, vključno s turnejo štirih skakalnic, ter svetovnega prvenstva v smučarskih poletih v letih 2016 in 2018.

Z novimi partnerstvi Audi dosledno nadgrajuje dosedanje aktivnosti v smučarskih športih in tesno sodelovanje z mednarodno smučarsko zvezo (FIS): po Audiju se imenujeta že svetovni pokal v alpskem smučanju in svetovni pokal v smučarskem krosu, hkrati pa je Audi tudi partner svetovnega pokala v nordijski kombinaciji. Audi bo sponzor naslednjih dveh svetovnih prvenstev v alpskem smučanju v letih 2015 in 2017, kot partner 16 nacionalnih smučarskih zvez pa že več let podpira športnike.

Audi Fis ski

“Veselimo se, da bomo z novimi partnerstvi okrepili sodelovanje z zvezo FIS,” je dejal Giovanni Perosino, vodja tržnega komuniciranja pri AUDI AG. “Celotna raznolikost alpskih, nordijskih in prostih smučarskih disciplin, v katerih je Audi sedaj prisoten, je za nas sinonim za zmogljivost stalnega štirikolesnega pogona quattro, ki v vsaki situaciji nudi vrhunsko doživetje vožnje – suvereno, varno in športno. Kateri koli pogoji so idealni pogoji za quattro, kot prikazuje tudi naša aktualna kampanja ‘Land of quattro’.

“Audi je pomemben partner zveze FIS in mednarodnega zimskega športa si brez njega ni več mogoče predstavljati. Veselimo se, da lahko zdaj naše dobro sodelovanje še nad¬gradimo. To je dobra novica za vse športnike in navdušence,” je povedal predsednik mednarodne smučarske zveze Gian Franco Kasper.

Audi Fis ski

Vse novo sklenjene pogodbe so predvidene dolgoročno. Nordijske discipline za Audi niso nič novega, saj je že bil partner turneje štirih skakalnic do leta 2003, v letih 2003 in 2005 pa je bil eden glavnih sponzorjev svetovnih prvenstev v nordijskih disciplinah. V okviru partnerstev z državnimi reprezentancami so poleg alpskih smučarjev že sedaj redni gostje v Ingolstadtu tudi tekmovalci v nordijski kombinaciji in smučarski skakalci, ki v centru z vetrovnikom pilijo telesno držo in optimizirajo materiale.