Lema Racing na prvih dirkah španskega Clio pokala

Avtomobilizem, Slovenija, Šport, Top

V španskem Clio pokalu sta za Lema Racing ta vikend tekmovala Jure Marinšek in Fabio Mota. Na dirkališču Navarra, ki se nahaja na severovzhodu Španije, so se odvile tri dirke.  Medtem, ko sta sobotna treninga minila v znamenju iskanja občutkov na zahtevnem španskem dirkališču, so že kvalifikacije nakazale razmerja moči in predvsem izjemno zahtevnost španske […]

V španskem Clio pokalu sta za Lema Racing ta vikend tekmovala Jure Marinšek in Fabio Mota. Na dirkališču Navarra, ki se nahaja na severovzhodu Španije, so se odvile tri dirke. 

Dirkališče Navarra je izjemno lep in moderen objekt

Dirkališče Navarra je izjemno lep in moderen objekt

Medtem, ko sta sobotna treninga minila v znamenju iskanja občutkov na zahtevnem španskem dirkališču, so že kvalifikacije nakazale razmerja moči in predvsem izjemno zahtevnost španske konkurence. Potekale so v dveh delih. Prvi je štel za sobotno dirko in posledično tudi prvo nedeljsko (na štartu obrnjen končni vrstni red), drugi pa za nedeljsko najzahtevnejšo 40-minutno dirko (ostali dve sta trajali 20 minut). V obeh delih se je dobro odrezal portugalski dirkač Fabio Mota, ki je osvojil 9. in 8. štartno pozicijo, Marinšku pa nikakor ni uspelo prenesti odličnega časa drugega sektorja tudi na ostala dva, tako da se je moral zadovoljiti s 17. in 19. mestom.

Dirkalnika Marinška in Mote

Dirkalnika Marinška in Mote

Portugalec v ekipi Lema Racinga je pred dirkami povedal: »Pričakujem, da nam bo šlo dobro. To je prva dirka sezone, na kateri vsi poskušajo doseči dober rezultat. Tu smo zato, da se učimo, končujemo dirke in poskušamo vknjižiti čim več točk. Skupaj z Lema Racingom želimo napredovati iz dirke v dirko. Zelo smo veseli, da je španska serija Clio pokala tako močna, zaradi česar bomo jaz in ekipa skozi sezono veliko napredovali.«

Fabio Mota je odlična okrepitev Lema Racinga pred letošnjo sezono

Fabio Mota je odlična okrepitev Lema Racinga pred letošnjo sezono

Sobotna dirka se v izjemno ostri španski konkurenci za Lema Racing ni izšla po načrtih. Po obetavnem začetku – Mota je vozil na 8. mestu, Marinšek pa se je iz začelja štartne vrste že prebil na 12., je najprej v težave zašel Fabio Mota, ki je moral zaradi nesreče odstopiti. Jure Marinšek je tako ostal edini preostali Lemin tekmovalec. Tudi on pa ni ubežal nesreči. Ko je v zadek njegovega Clia priletel eden izmed sotekmovalcev, se je na progi zavrtel in s tem izgubil ogromno časa (po trku je moral tudi zaviti v bokse). Na koncu mu je vseeno uspelo zadržati 16. mesto.

Prva nedeljska dirka že je nakazala boljše rezultate. Po sobotnih težavah, sta morala oba dirkalnika ekipe štartati iz ozadja. Med dirko sta z dobrima vožnjama oba voznika nekaj pridobila – Jure Marinšek je končal na 17. mestu, Fabio Mota pa je v 20 minutah dirkanja uspel priti celo do 11. mesta. Jure Marinšek je sicer, zaradi sobotnega trka, za to dirko dobil kazen vožnje skozi bokse, kar mu je onemogočilo boljši rezultat.

Vodja ekipe Mirko Marinšek z izkušenim očesom bdi nad dirkanjem svojih sinov

Vodja ekipe Mirko Marinšek z izkušenim očesom bdi nad dirkanjem svojih sinov

Pred dirkačema in celotno ekipo je bila le še zadnja dirka – 40-minutni vrhunec in sklepno dejanje dogajanja ta konec tedna na dirkališču Navarra. Po zelo dobri in preudarni vožnji, sta oba dirkača dosegla svoji najboljši uvrstitvi. Jure Marinšek je zaključil na 14. mestu, Fabio Mota pa dosegel najboljšo uvrstitev vikenda za Lema Racing s 7. mestom.

Mota se je zavihtel na zmagovalni oder v kategoriji novincev v španskem Clio pokalu

Mota se je zavihtel na zmagovalni oder v kategoriji novincev v španskem Clio pokalu

Naslednje dirke Lema Racing čakajo že čez 14 dni – ponovno v Španiji (na dirkališču Motorland Aragon) se bo prvič letos dirkalo za točke Renaultovega Eurocupa.