Kraljica okronala državne prvake

Motociklizem, Šport

Šesta in tudi zadnja dirka za UNIOR MX prvenstvo Slovenije je na kraljici slovenskih stez v Orehovi Vasi pokazala motokros v vsej svoji veličini. Odlična proga in številni dirkači v posameznih kategorijah so pripravili pravi motošportni spektakel. V kraljevski kategoriji MXOpen je drugič zapored postal državni prvak Tim Gajser, ki se je na domačih predstavil […]

Šesta in tudi zadnja dirka za UNIOR MX prvenstvo Slovenije je na kraljici slovenskih stez v Orehovi Vasi pokazala motokros v vsej svoji veličini. Odlična proga in številni dirkači v posameznih kategorijah so pripravili pravi motošportni spektakel. V kraljevski kategoriji MXOpen je drugič zapored postal državni prvak Tim Gajser, ki se je na domačih predstavil prvič kot svetovni prvak razreda MX2.

tim gajser orehova vas

Množica gledalcev in navijačev je na najlepši možni način pozdravila novega svetovnega prvaka, ta pa jim ni ostal dolžan in je v prvi vožnji z atraktivnimi vožnjami tudi prvi prečkal ciljno črto. Drugo vožnjo je 19 letni Tim sicer izpustil zaradi poškodbe palca, ki si ga je pri padcu v prvi vožnji še enkrat dodatno poškodoval. Po dirki je dejal: ‘Želel sem nastopiti pred domačimi navijači, zato sem kljub odsvetovanju zdravnikov dirkal. Toda padec dva kroga pred koncem ni bil tako nedolžen in mi je vse skupaj še poslabšal. Po priporočilu zdravnika sem zato raje izpustil to vožnjo, ki ni o ničemer več odločala’. Tim se čez teden dni sicer odpravlja na japonsko, kjer bo nastopil pod okriljem HRC-ja na sklepnem delu motokros prvenstva v deželi vzhajajočega sonca. Zmaga v kategoriji Open je tako šla v roke Klemenu Gerčarju.

klemen gerčar orehova vas

V kategoriji R3 je zmagal Švab Jan, med mlajšimi veterani Gajser Bogomir, med starejšimi veterani pa Fortuna Alojzij. Med juniorji na 50 kubičnih motorjih je zmagal hrvaški motokrosist Blažekovič Antonio pri kategoriji do 65 kubičnih centimetrov pa Hauptman Gal. V razredu MX85 je slavil hrvaški dirkač Hranić Nikola, medtem ko v MX125 domačin Milec Luka ni pustil presenečenja in ponovno zmagal. V razredu MX2 je šla zmaga v roke Pancar Janu.