Kocka je padla, po letu 2022 bodo avti zelo drugačni

Aktualno, Novosti, Zanimivosti

Nova pravila za avte. Vse to bo moral imeti vgrajeno na novo homologiran avto letnika 2022. Evropski svet je še kot zadnji temeljni organ Evropske unije prižgal zeleno luč za že nekaj časa napovedane spremembe pri motornih vozilih, ki naj bi pomagale ceste narediti veliko varnejše. Število prometnih nesreč s smrtnim izidom in s težkimi […]

Nova pravila za avte.

Vse to bo moral imeti vgrajeno na novo homologiran avto letnika 2022.
Evropski svet je še kot zadnji temeljni organ Evropske unije prižgal zeleno luč za že nekaj časa napovedane spremembe pri motornih vozilih, ki naj bi pomagale ceste narediti veliko varnejše.

Število prometnih nesreč s smrtnim izidom in s težkimi poškodbami namreč na ravni EU v zadnjih letih stagnira in je danes že daleč od ciljev znižanja, ki so si ga članice postavile pred desetimi leti. Tako je leta 2017 na cestah umrlo prek 25 tisoč ljudi, še 135 tisoč pa je bilo v prometnih nesrečah hudo poškodovanih. Poleg tega analize kažejo, da je “več kot 90 odstotkov vseh prometnih nesreč do neke mere posledica človeške napake.”

Prav spremembe pri zasnovi vozil so med poglavitnimi ukrepi, s katerimi naj bi v prihodnje preprečevali nastanek nesreč ali pa vsaj bistveno ublažili njihove posledice. Še posebej naj bi spremembe vplivale na varstvo ranljivejših udeležencev, torej pešcev in kolesarjev. Glede na obvezno vgrajene asistenčne sisteme gre vsekakor za eno največjih posodobitev vozil v zgodovini motornega prometa. V obdobju zadnjih 20 let so glede varnosti novih avtomobilov opaznejše sprememembe zaobjele le obvezno vgradnjo ABS sistema, temu pa sta sledila še obvezna vgradnja sistema nadzora stabilnosti ESC in nadzora tlaka v pnevmatikah TPMS. Nova generacija avtomobilov, ki se bodo smeli prodajati v Evropi, naj bi tudi omogočila večjo konkurenčnost evropskih proizvajalcem vozil na svetovnih trgih.

Kaj so glavne novosti?

V skladu z novimi pravili bodo morala biti vsa motorna vozila, vključno s tovornjaki, avtobusi, dostavnimi vozili in športnimi terenskimi vozili (SUV), ki so bila doslej tretirana ločeno od klasičnih avtomobilov, obvezno opremljena z naslednjimi zaščitnimi elementi:

inteligentnim sistemom za uravnavanje hitrosti (tempomat s funkcijo prilagajanja hitrosti trenutni omejitvi),
pripomočkom za namestitev blokirne naprave v primeru uživanja alkohola (standardizirana predpriprava za alkoholno ključavnico);
sistemi za opozarjanje na zaspanost in pomanjkanje pozornosti voznika,
naprednimi sistemi za opozarjanje na nepozornost voznika,
signalom za zaustavitev v sili,
sistemi za zaznavanje vzvratne vožnje (vzvratne kamere ipd.),
zapisovalnikom podatkov o dogodkih (t. i. črna skrinjica s standardiziranimi podatki, ki morajo biti na razpolago),
točnim nadzorom tlaka v pnevmatikah.

Za avtomobile in dostavna vozila bodo obvezni še dodatni varnostni ukrepi, med drugim:

napredni sistem za zaviranje v sili,
sistemi za ohranjanje voznega pasu v sili,
večja cona za zaščito pred udarci z glavo, ki bi v primeru trka lahko ublažila poškodbe ranljivih uporabnikov cest, kot so pešci in kolesarji.

Poleg splošnih zahtev in obstoječih sistemov (kot so opozarjanje pred zapustitvijo voznega pasu in napredni sistem za zaviranje v sili) bodo morali biti tovornjaki in avtobusi zasnovani in izdelani tako, da bodo mrtvi koti okoli vozila znatno manjši. Opremljeni bodo morali biti tudi z naprednimi sistemi, ki bodo zaznali pešce in kolesarje v neposredni bližini vozila.