Video: Kitajc dobil 5 zvezdic na NCAP

Aktualno

To je bilo le še vprašanje časa in model Qoros 3 Sedan piše zgodovino kitajske avtomobilistične industrije kot prvi njihov avtomobil, ki je dosegel vseh pet zvezdic.

Kitajci imajo svojo zvezdo, zvezdo, ki nosi 5 zvezdic Euro NCAP.

To je bilo le še vprašanje časa in model Qoros 3 Sedan piše zgodovino kitajske avtomobilistične industrije kot prvi njihov avtomobil, ki je dosegel vseh pet zvezdic.

qoros 3 sedan ncap 2013

Sočasno z limuzinskim Qorosom je vseh pet zvezdic prejela še nova MPV Kia Carens. Michiel van Ratingen, Euro NCAP pravi: “V zadovoljstvo je videti, da novi proizvajalec, kot je Qoros, dobi svoj prostor med visoko varnimi avtomobili.”

Še video predstavitev preskusnega trčenja testa Kie Carens, ki je le eden od dveh kompaktnih enoprostorcev, ki so pred kratkim prišli na evropsko tržišče in je osvojil 5 zvezdic na letošnjih Euro NCAP testih. 5-vratna, 5- ali 7-sedežna Kia je si je prislužila visoke ocene za zaščito odraslih (94%), zaščito otrok (76%), varnostno opremo (81%) in zaščito pešcev (64%).

Ob objavi rezultatov testov je Benny Oeyen, podpredsednik Kia Motors Europe pristojen za marketing in produktno planiranje, povedal: “Od začetka programa razvoja novega Carensa so bili Kiini inženirji povsem predani ustvarjanju enoprostorca z najboljšo varnostno strukturo in varnostnimi tehnologijami, ki bodo v primeru trka ščitile voznike, njihove družine in pešce.” ter dodal: “V zadnjih petih letih so se kriteriji Euro NCAP poskusnih trčenj zaostrili, kar proizvajalcem otežuje delo pri doseganju najvišjih ocen. Doseženi rezultat priča o Kiini nenehni predanosti izboljšanju varnosti svojih vozil ter dokazuje, da je novi Carens, ki bo zlasti zanimiv družinam z aktivnim načinom življenja, med najvarnejšimi vozili na trgu.”