Johne Deereove motorje bodo poganjale Hidriine rešitve

Poslovno

Največji proizvajalec kmetijske mehanizacije na svetu, ameriški John Deere, ki letno proizvede preko 250.000 dizelskih motorjev in na področju traktorske mehanizacije obvladuje okoli 50-odstotni svetovni tržni delež,  je prepoznal kompetence Hidrie in kakovost njenih visokotehnoloških in inovativnih rešitev, ter s Hidrio sklenil novo, okoli sedem milijonov ameriških dolarjev vredno pogodbo. Na podlagi slednje bo Hidria, […]

Največji proizvajalec kmetijske mehanizacije na svetu, ameriški John Deere, ki letno proizvede preko 250.000 dizelskih motorjev in na področju traktorske mehanizacije obvladuje okoli 50-odstotni svetovni tržni delež,  je prepoznal kompetence Hidrie in kakovost njenih visokotehnoloških in inovativnih rešitev, ter s Hidrio sklenil novo, okoli sedem milijonov ameriških dolarjev vredno pogodbo.

Na podlagi slednje bo Hidria, kot eno najperspektivnejših podjetij v svoji branži, v naslednjih letih ameriškemu velikanu dobavljala inovativno rešitev – grelnike zraka, integrirane v odlitek vsisne cevi.

hidria-in-john-deere

Omenjena rešitev je prvi primer, ko je Hidria omenjeni produkt – grelnik zraka – integrirala v odlitek vsisne cevi. Gre za rešitev, ki je za proizvajalca motorjev pomembna zlasti z vidika racionalizacije posameznih komponent. Produkt je v celoti delo Hidriinih razvojnih inženirjev, proizvodnja le-tega pa bo potekala v Hidriini proizvodni lokaciji na Kitajskem. Pri tem velja omeniti, da so bili pri John Deereju izjemno pozitivno presenečeni zlasti na izredno kratkim časom, ki ga je Hidria porabila od izdelave prvih vzorcev pa do industrializacije same rešitve.

Hidria bo John Deereu tako od vključno letos dalje dobavljala okoli 30.000 kosov omenjene rešitve letno, trajanje projekta pa se utegne podaljšati na približno deset let. Skupna vrednost sklenjene pogodbe se tako giblje okoli sedmih milijonov ameriških dolarjev.

Hidria si je z omenjeno rešitvijo odprla vrata na zelo pomembno in veliko tržišče, zlasti ob zavidljivih številkah, s katerimi se lahko pohvali John Deere. Doslej je namreč monopolni položaj pri omenjenem proizvajalcu na področju grelnikov zraka obvladoval ameriški konkurent, Hidria pa je s svojo bolj tehnično rešitvijo od konkurence, ki jo je prepoznal tudi kupec, uspela pridobiti pomemben omenjeni posel. Poleg tega se Hidria z John Deereom pogovarja tudi o proizvodnji in dobavi tudi nekaterih drugih produktov oz. rešitev.

Hidria s tem dodatno utrjuje svoj položaj tehnološko ene najinovativnejših družb na svetu v svojem segmentu, blagovna znamka kot taka pa je vse bolj prepoznana in cenjena tako v avtomobilski industriji kot tudi v segmentu težke mehanizacije.