Jasna vizija in milijonske pogodbe v Kopru

Poslovno

Hidria se razvija in krepi v skladu z jasno zastavljenimi cilji korporacije v smeri razvoja, proizvodnje in prodaje najbolj zahtevnih rešitev za pogonske in volanske sisteme avtomobilske prihodnosti, ki jo na ta način tudi kontinuirano soustvarja. Od prevzema Tomosa v Kopru sredi 90-ih let, pri tem pomembno strateško vlogo igra iz Tomosa razviti Tehnološki park […]

Hidria se razvija in krepi v skladu z jasno zastavljenimi cilji korporacije v smeri razvoja, proizvodnje in prodaje najbolj zahtevnih rešitev za pogonske in volanske sisteme avtomobilske prihodnosti, ki jo na ta način tudi kontinuirano soustvarja.

Od prevzema Tomosa v Kopru sredi 90-ih let, pri tem pomembno strateško vlogo igra iz Tomosa razviti Tehnološki park Hidrie v Kopru s poslovnimi enotami Alutec, Mototec in Industrijsko avtomatizacijo. V letošnjem letu so omenjene družbe podpisale za skoraj 100 milijonov evrov novih pogodb in tako dokazale, da znanje in izkušnje Hidriinih zaposlenih kreirajo sam vrh svetovne avtomobilske in moto industrije.

S ciljem osredotočanja na razvoj avtomobilskih tehnologij in v okviru Hidriinega Tehnološkega parka v Kopru, korporacija dezinvestira vse nestrateške naložbe. Tako je prodala tudi svoje deleže v podjetju za izdelavo dvokoles Tomos Dvokolesa in s tem še dodatno okrepila razvoj Tehnološkega parka Hidrie v Kopru. V njem delujejo tri, za Hidrio strateško pomembne poslovne enote: Alutec – ta na koprski lokaciji izdeluje ključne aluminijaste dele volanskih sistemov za premijska vozila z vodilno vlogo v Evropi v tem segmentu -, Mototec – njegove rešitve na področju najbolj zahtevnih jeklenih in aluminijastih okvirjev za motorna kolesa, krmil, stojal in stopalk so v zadnjih desetih letih prepoznali največji proizvajalci motociklov na svetu, kot sta BMW in Ducati – ter Tehnološki center – ta se prebija med najbolj inovativne centre za razvoj in proizvodnjo industrijske avtomatizacije v tem delu Evrope.

Alutec, Mototec in Tehnološki center Hidrie v Kopru so tako samo v letošnjem letu podpisali za skoraj 100 milijonov evrov novih dolgoročnih pogodb, ki predstavljajo skoraj tretjino vseh v dobrem letu sklenjenih poslov korporacije. Hidrii je to uspelo s premišljeno poslovno politiko, kamor spada tudi umik iz nestrateških naložb. To zagotavlja svetlo prihodnost tako sedanjim 400 zaposlenim na lokaciji, ki bo tudi v prihodnje intenzivno rastla na podlagi na novo sklenjenih dolgoročnih poslov ter 25 zaposlenim Tomosa Dvokolesa, ki se bo razvijal pod novim lastnikom.