Jaguarja bo soupravljala Hidria

Aktualno

Potem, ko je bila spodnjeidrijska korporacija Hidria nedavno nominirana za razvoj in izdelavo ključnih delov volanskih sistemov pri novih Mercedesovih limuzinah, se tokrat znova lahko pohvali z odmevno novo, prestižno nominacijo. Tudi v tem primeru namreč ostajajo v premijskem razredu vozil, kjer bodo po novem soupravljali tudi naslednika Jaguarjevega X-Typa, ki je trenutno poznan še […]

Potem, ko je bila spodnjeidrijska korporacija Hidria nedavno nominirana za razvoj in izdelavo ključnih delov volanskih sistemov pri novih Mercedesovih limuzinah, se tokrat znova lahko pohvali z odmevno novo, prestižno nominacijo. Tudi v tem primeru namreč ostajajo v premijskem razredu vozil, kjer bodo po novem soupravljali tudi naslednika Jaguarjevega X-Typa, ki je trenutno poznan še pod razvojnim imenom X760.

Hidria Slovenija 2012Prav tako bo Hidriin sistem pomagal krmiliti kolesa naslednika Jaguarjevega modela XF, trenutno znanega pod razvojnim imenom X260. Hidria se tako z dobavami ključnih delov volanskih sistemov za Audi A6 in Q5, BMW serije 5 in 6, Mercedesove limuzine E razreda od 2014 naprej ter Porscheja 911 tako že uvršča v sam vrh proizvajalcev rešitev na volanskih sistemih, zlasti v premijskem razredu vozil. V Hidrii so ponosni na to, da kompetence prepoznavajo in priznavajo številni eminentni proizvajalci avtomobilov, ki se jim sedaj pridružuje tudi Jaguar. Po intenzivnem razvoju ključnih delov volanskega sistema za zgoraj omenjene nove modele vozil, bodo prve dobave Jaguarju izvedene konec leta 2014 oz. v začetku leta 2015, ko bodo nova vozila tudi že zapeljala na ceste. Dobave Hidriinih rešitev bodo sicer segale preko leta 2020, pri čemer bo skupna vrednost projekta narasla na okoli 14 milijonov evrov.

Same podrobnosti o novih Jaguarjevih vozilih za enkrat še niso znane. Pri Jaguarju so do sedaj razkrili le, da bodo različico X760 izdelovali tako z zadnjim dvokolesnim kot tudi s štirikolesnim pogonom. Avtomobil sicer gradijo na tako imenovani PLA platformi, na kateri bi v prihodnje utegnila nastati tudi »crossover« različica vozila.

Kot omenjeno, bodo nova Jaguarjeva vozila na ceste predvidoma zapeljala v letu 2015 (X760) oz. v letu 2017 (X260). Skladno s trendi v avtomobilski industriji se bodo nova vozila poleg novega dizajna lahko pohvalila tudi z varčnostjo, s čimer bodo tudi ekološko ustreznejša. K temu pripomorejo številni sistemi in rešitve, med katerimi so tudi Hidriini volanski sistemi. Ti namreč bistveno prispevajo k močno izboljšanim voznim lastnostim vozila, obenem pa bistveno zmanjšujejo tudi porabo goriva.

Hidria z omenjenim projektom še dodatno izboljšuje svojo pozicijo, ko gre za rešitve na volanskih sistemih. Nadaljuje se trend, v katerem jo kot kompetentnega razvojnega partnerja prepoznava čedalje več proizvajalcev premijskega razreda vozil. To le potrjuje dejstvo, da so pri zasledovanju strateških opredelitev na pravi poti.