Opel Astra z dizlom in IntelliLinkom

Aktualno, Novosti

Le leto dni po zaokrožitvi prenove celotne družine vstopa Opel Astra silovito v novo modelsko leto z novo generacijo dizelskega motorja 1.6 CDTI in informacijsko zabavnim sistemom IntelliLink s povezavo Bluetooth.

Le leto dni po zaokrožitvi prenove celotne družine vstopa Opel Astra silovito v novo modelsko leto z novo generacijo dizelskega motorja 1.6 CDTI in informacijsko zabavnim sistemom IntelliLink s povezavo Bluetooth.

Popolnoma nov motor 1.6 CDTI predstavlja nov korak v Oplovi ofenzivi prenove pogonskih agregatov. Izstopa z izjemno uglajenim in tihim delovanjem. Ob sestavi izpušnih plinov skladni z merili Evro 6, porabi le 3,9 litra dizelskega goriva na 100 kilometrov, kar je za 7 odstotkov manj kot 1,7-litrski motor s 130 KM in Start/Stop tehnologijo, ki ga je nadomestil. Sodobne inovativne tehnologije zaznamujejo tudi Astrino notranjost. Novi informacijsko zabavni sistem IntelliLink vnaša v avtomobil svet pametnih telefonov. Sistem je s sedempalčnim barvnim zaslonom pregleden in preprost za upravljanje.

opel astra cdti 24 ur 2013

»Opel ponuja najsodobnejšo visoko tehnologijo tako z izjemno uglajenim dizelskim motorjem, kot z revolucionarnim sistemom IntelliLink. Sedaj po izjemni ceni tudi v naši kompaktni prodajni uspešnici Astri,« pravi predsednik Opla Dr. Karl-Thomas Neumann. »Gre za ponoven, izjemen dokaz, da smo avtomobilski izdelovalec, ki snuje in izdeluje visoko tehnološke inovacije ter premijske vsebine po dostopnih cenah, tako, da so dosegljive širokemu krogu kupcev.«

Dizel: povsem novi motor 1.6 CDTI s porabo 3,9 l/100 km in izpustom 104 g CO2/km

Vodilna nemška avtomobilska revija Auto motor und sport (v številki 12/2013) je proglasila Opel Astro, ki je kupcem na voljo z razvejano ponudbo pogonskih sklopov, od bencinskih, do dizelskih in z motorjev na LPG, za najbolj zanesljiv nemški kompaktni avtomobil. Med vrhunce Astre s petimi vrati, limuzine in Sports Tourerja novega modelskega leta sodi nov motor 1.6 CDTI. Ekstremno učinkovit, uglajen Oplov dizel že danes zadosti ostrim merilom sestave izpušnih plinov Evro 6. Ob enaki moči 100 kW/136 KM doseže največji navor 320 Nm, kar pomeni v primerjavi z 1,7-litrskim motorjem, ki ga zamenjuje, sedem odstotkov več. Prav tako je bolj varčen, ima čistejši izpuh in je tišji. Od nič do 100 km/h pospeši Astra s tem novim motorjem v 10,3 s, od 80 km/h do 120 km/h v peti prestavi pa v 9,2 s. Ob tem doseže največjo hitrost 200 km/h. Astra 1.6 CDTI združuje velike zmogljivosti z izjemnim navorom in veliko učinkovitostjo ob majhni porabi goriva. V kombiniranem ciklu potrebuje Astra 1.6 CDTI za 100 kilometrov vožnje le 3,9 litra plinskega olja in v ozračje izpusti le 104 g CO2/km. Vrednosti sta zagotovo izjemen dokaz spoštljivosti do okolja in omejenih stroškov lastništva.

Ob tem je novi motor 1.6 CDTI v razredu vodilni glede omejitve hrupa in tresljajev, zahvaljujoč večtočkovnem vbrizgu goriva. Posamezni periferni deli in pokrov so na motor pričvrščeni z izjemno akustično učinkovitostjo. Seštevek vsega je posebej nizka raven hrupnosti. Novi Oplov 1.6 CDTI je tako mogoče poimenovati šepetajoči dizel.

Optimalno povezana in omrežena: tehnologija IntelliLink sedaj tudi v Opel Astri

Ne le pod pokrovom motorja, tudi na področju informacijskih in zabavnih sistemov je Opel Astra popolnoma skladna z najsodobnejšimi trendi in tehnologijami. Ultra moderni sistem IntelliLink združuje v avtomobilu s sedempalčnim visokoresolucijskim barvnim zaslonom za preprosto upravljanje in izjemno preglednost, funkcije pametnih telefonov. Sistem poleg ostalega, odvisno od izvedbe, združuje CD 600 IntelliLink infotainment, povezavo za telefonske pogovore Bluetooth in sistem pretoka avdio vsebin. Na voljo je tudi povezava USB.

Serijski sestavni del izvedb Navi 650 IntelliLink in Navi 950 IntelliLink je tudi natančen in hiter navigacijski sistem. Najbogatejša izvedba Navi 950 IntelliLink pokriva z zemljevidi in podatkovno bazo celotno Evropo. Želene cilje je mogoče brez težav preprosto izbrati tudi glasovno. Ob vsem radio z USB povezavo samodejno prepozna naslove pesmi, albume in izvajalce. Preko USB in Aux-In povezave lahko vozniki in potniki Aster pregledujejo tudi slike na velikem barvnem zaslonu. Ob tem je mogoče prebrati tudi prejeta tekstovna sporočila.

Atraktivno: stopnja opremljenosti Active z IntelliLink, dnevnimi lučmi z diodami LED in udobnimi sedeži

Opel za Astro ne ponuja in zagotavlja le najsodobnejših tehnologij, kot so številni varnostni in sistemi za zagotavljanje visoke stopnje udobja posamično. Združil jih je tudi v posebej prepričljiv in napreden paket opreme. Nova stopnja opremljenosti Active združuje številne napredne rešitve, od energijsko varčnih dnevnih luči z diodami LED, CD 600 sistema IntelliLink z barvnim zaslonom, priključkoma Aux-in in USB, sistemom prostoročnega upravljanja telefona preko povezave Bluetooth, do dekoracijskih elementov v notranjosti izvedbe Piano Black. Opremljenost dopolnjujejo do hrbta prijazni, privlačno športno oblikovani kakovostni usnjeni sedeži za zagotavljanje posebej udobnega sedenja.