Iztok: Karting je prava rekreacija

Aktualno, Blog

“Pojdi z menoj v fitnes!” mi pogosto reče povsem izklesan bratranec, ki je vedno na ‘definiciji’ ali pa drug prijatelj: “Greva teči na Rožnik?” Moj odgovor je v večini primerov negativen.

“Pojdi z menoj v fitnes!” mi pogosto reče povsem izklesan bratranec, ki je vedno na ‘definiciji’ ali pa drug prijatelj: “Greva teči na Rožnik?” Moj odgovor je v večini primerov negativen.

Kartodrom Ljubljana je zasnovan po najsodobnješih merilih in zagotavlja vrhunsko doživetje vožnje s kartingom ter optimalno varnost za voznike in gledalce ob progi.

Pro Karting Slovenija ima osem identičnih gokartov…

Fitnes je dolgočasen. Eni in isti gibi, ponavljajoče se vaje. Skratka dolgčas. Tek je že zabavnejši, ker lahko menjaš trase. Okoli Ljubljanje jih je več kot dovolj. Vendar se mi še vedno vse skupaj preveč vleče. Z veseljem bi sedel na svoje gorsko kolo, vendar je že čas priprave na takšno rekreacijo predolg. Po dolgi in naporni službi in kosilu hitro zmanjka časa za kakšno lepo gozdno turco po ‘singlah’, ki ti takoj vzame debelo uro, če že ne vsaj dve, za vzpon na kakšen bližnji vrh.

Ljubljana pa je v maju končno dobila svojo zunanjo karting progo. Rollbar je sicer zabaven, primeren za zimsko rekreacijo, a poleti ne ravno idealen. Vladimir Stankovič, izkušeni dirkač z nekaj naslovi v svojem žepu in trenutno voznik formule na gorsko-hitrostnih dirkah, je s svojo druščino na Brnčičevi 45 v Ljubljani (za avto hišo Hyundai Autobinck Ljubljana d.o.o., Črnuče) pripravil pestro, tehnično karting progo v stilu tiste v Monte Carlu. Te dni je bila proga deležna nove konfiguracije, ki je še zahtevnejša in zato nudi še več izziva.

Včeraj sem jo končno tudi preskusil in bil nad progo navdušen. Garaška je in zahteva voznika brez strahu, če želi svoj čas kroga spraviti pod 32,5 sekund. Meni tega še ni uspelo. Pot do rekordnega časa pa se mi v tem trenutku zdi povsem neizvedljiva. Čimprej se moram vrniti na progo in pričeti upoštevati vse nasvete, ki mi jih je zaupal Vladimir. Kaj pa ti? Kdaj boš preskusil progo? Malce za ‘pokušino’ pa prilagam spodnji video včerajšnjega dogajanja.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.