Novak: “San Marino bo velik izziv!”

Avtomobilizem, Šport

Aljoša Novak in njegov sovoznik Matej Čar bosta konec tedna nastopila na makadamskem reliju italijanskega prvenstva v San Marinu. Na desetih hitrostnih preizkušnjah ju čaka zahtevna dirka v ostri konkurenci.

Aljoša Novak in njegov sovoznik Matej Čar bosta že ta konec tedna nastopila na makadamskem reliju italijanskega prvenstva v San Marinu. Na desetih hitrostnih preizkušnjah ju čaka zahtevna dirka v ostri konkurenci, ki jo bo vodil aktualni italijanski prvak Paolo Andreucci.

Novak je po dveh uspešnih asfaltnih relijih na Škodo Fabio R2 spet namestil podvozje za makadam (manjša kolesa, zavorni diski, drugačni blažilniki) in že prejšnji konec tedna na Počku pri Postojni opravil test za spoznavanje dirkalnika ter prilagajanje na to podlago. Konec tega tedna ga namreč v San Marinu čaka 10 hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 146 kilometrov. Reli italijanskega prvenstva prinaša tudi zelo močno konkurenco, saj bosta v razredu R2 vozila tudi italijanski prvak Paolo Andreucci in večkratni udeleženc relijev svetovnega mladinskega prvenstva Andrea Crugnola.

aljosa novak velenje 2013

“V San Marinu pričakujem težak makadamski reli. Ceste so precej počasne, na njih pa je veliko kamenja. Konkurenca je seveda izredna in na makadamu tudi veliko bolj izkušena od mene. Vsekakor v Italijo odhajam, da spoznam, kako hiter sem lahko trenutno v taki konkurenci. Upam, da bova z Matejem tudi videla cilj in da bova vozila z dobrim ritmom. Veselim se povratka na makadam, kjer dirkač zagotovo uživa precej bolj kot na asfaltu,” je pred odhodom v San Marino dejal Novak.

Reli San Marino bo potekal v soboto in nedeljo, ko pa bosta na sporedu le še dve 19,3-kilometrski hitrostnin preizkušnji.

Foto: GrP