Iztok: Dubai & Red Bull X-Fighters napoved

Aktualno, Blog, Motociklizem, Šport

Dubai želi biti prvi. V vsem. Zato je povsem razumljivo, da želijo v svoje mesto pripeljati tudi vse največje šove. Eden izmed takšnih je zagotovo Red Bull X-Fighters Tours. Pokal v katerem tekmujejo najboljši motokrosisti sveta je prvič gostoval tu leta 2011. Prvi dve leti so postavili veliko tribuno in skakalnice na glavni in najbolj […]

Dubai želi biti prvi. V vsem. Zato je povsem razumljivo, da želijo v svoje mesto pripeljati tudi vse največje šove. Eden izmed takšnih je zagotovo Red Bull X-Fighters Tours.

Pokal v katerem tekmujejo najboljši motokrosisti sveta je prvič gostoval tu leta 2011. Prvi dve leti so postavili veliko tribuno in skakalnice na glavni in najbolj znani dolgi plaži Jumeirah Beach. Kako je nastajalo prizorišče si lahko pogledate v spodnjem “time lapse” videu…

Letošnji dogodek, ki bo potekal v petek, 12. aprila, pa so organizatorji prestavili na senčno stran najvišje stavbe sveta stolpnice Burj Khalifa. Le ta je bila odprta leta 2010 in meri v višino rekordnih 829 metrov in ima kar 163 nadstropij.

Nastja in v ozadju nastajajoča tribuna

Nastja in v ozadju nastajajoča tribuna

Z Nastjo Bastjančič sva pred dnevi že obiskala Dubai Mall, ki se nahaja tik ob prizorišču tega dogodka. Dela potekajo že na polno in so že v zaključni fazi slab teden pred dogodkom. Tu bo nastopilo dvanajst tekmovalcev; Levi Sherwood, Tom Pagès, Dany Torres, Josh Sheehan, Todd Potter, Rob Adelberg, Maikel Melero, Mat Rebeaud, Libor Podmol, Remi Bizouard, David Rinaldo in Daice Suzuki. V točkovanju pa trenutno po prvi dirki, ki je bila v Mehiki, vodi Francoz Pages pred Špancem Torresem. Posamično tekmovanje poteka na izpadanje v štirih krogih. Zmaga seveda tisti z najbolje izvedenimi atraktivnimi triki.

Red Bull X-fighters 2013 Dubai red bull x-fighters 2013 napoved

To bo višek in hkrati epilog najinega obiska Združenih Arabskih Emiratov. Verjamem, da bo več kot navdušujoča prireditev, saj ima že facebook stran Red Bull X-Fightersev kar preko 900.000 oboževalcev!

Nam najbližje tovrstno tekmovanje pa bo sicer 19. julija potekalo v španskem Madridu.

P.S.: Za sladico še posnetek kako je to zgledalo leta 2011 na plaži!

Prispevek je mnenje avtorja 
in ne izraža nujno stališča uredništva.