BMW še naprej raste, tudi v Sloveniji

Aktualno

BMW zadnjih nekaj let vseskozi povečuje prodajo in dobiček s tremi znamkami: BMW, Mini in Rolls royce. Letošnji rezultat je tako znova rekorden, saj prikazuje prodajo 887.293 avtomobilov vseh treh znamk med januarjem in septembrom,…

BMW zadnjih nekaj let vseskozi povečuje prodajo in dobiček s tremi znamkami: BMW, Mini in Rolls royce. Letošnji rezultat je tako znova rekorden, saj prikazuje prodajo 887.293 avtomobilov vseh treh znamk med januarjem in septembrom, kar je za 8,8 odstotka več kot v enakem obdobju lani.

Septembra je bila rast prodaje še večja, 15,1 odstotna, za kar je po besedah Michaela Ganala, člana uprave in odgovornega za prodajo in trženje zaslužna predvsem odlična prodaja serije 1. Ta je v prvem prodajnem mesecu, avgustu našla prek pet tisoč kupcev, prodajni načrt pa so pri BMW popravili iz 100 na 120 tisoč letno. V Sloveniji je prodaja znamk BMW in Mini skupaj zrasla za 15,3 odstotka na skupaj 701 vozilo. Prodajni učinek serije 1 ob tem še ni opazen, zaradi začetka prodaje v septembru. Do konca meseca pa je bilo v Sloveniji registriranih osem BMW serije 1.