Štirivratni continental GT bo prihajal iz Nemčije

Aktualno

Volkswagen AG je potrdil, da bo štirivratna različica bentleya continental GT (na sliki) prihajala iz njihove ‘steklene tovarne’ v Dresdenu, kjer izdelujejo tudi phaetona. Ta odločitev pomeni pomemben mejnik, saj avtomobil britanske znamke prvič v…

Volkswagen AG je potrdil, da bo štirivratna različica bentleya continental GT (na sliki) prihajala iz njihove ‘steklene tovarne’ v Dresdenu, kjer izdelujejo tudi phaetona.

Ta odločitev pomeni pomemben mejnik, saj avtomobil britanske znamke prvič v zgodovini ne bo prihajal iz tovarne v Veliki Britaniji. Razlog za to je v nepričakovano dobri prodaji dvovratnega bentleya continental GT (čakalni rok 12 mesecev) in skoraj polno zasedeni tovarni v Crewu, Velika Britanija, ter slabši prodaji phaetona in prostimi proizvodnimi zmogljivostmi v Dresdenu. Sicer pa je eden izmed Volkswagnovih mož dejal, da bodo štirivratnega bentleya izdelovali tudi v Crewu, namesto uvedbe tamkajšnje tretje izmene pa bodo presežno proizvodnjo preselili v Dresden. Poleg tega si phaeton in prihajajoči bentley delita tudi mnogo sestavnih delov, tako da odločitev za Dresden ni nič presenetljivega, obenem pa bo pomagala izboljšati rentabilnost nemške tovarne.