Renault Sportov clio je pravi GTI

Renault, Testi

Renaultov športni oddelek Renault Sport je odgovoren za clia RS, ki je dostojen naslednik cliov 16V in williams in obenem manj dirkaško in bolj vsakdanje uporabno usmerjen od clia V6. Poleg motorja in dodelanega športnega…

Renaultov športni oddelek Renault Sport je odgovoren za clia RS, ki je dostojen naslednik cliov 16V in williams in obenem manj dirkaško in bolj vsakdanje uporabno usmerjen od clia V6. Poleg motorja in dodelanega športnega podvozja se od ostalih cliov razlikuje zgolj po diskretnih karoserijskih dodatkih in športno oplemeniteni potniški kabini, obenem pa je clio RS po svoji filozofiji eden izmed redkih pravih predstavnikov nekoč močno priljubljenih GTI-jev.

Zunanjost z diskretnim RS pečatom

Športno orientiran clio z oznako RS se na zunaj od ostalih članov družine najbolje prodajanega avtomobila pri nas razlikuje le v diskretnih športnih podrobnostih. Le-te zajemajo globlja odbijača spredaj in zadaj, ki sta tudi nekoliko drugačna kot pri lanskem modelu. Stranski pragovi so le malenkostno poudarjeni, prav tako nevpadljiv je tudi majhen spojler na vrhu prtljažnih vrat. Še najbolj opazna sprememba sta dve kromirani izpušni cevi na sredini zadnjega dela v stilu clia V6 ter platišča iz lahke litine premera 16 palcev v barvi titana.

Solidni športni sedeži in slabša ergonomija

Potniška kabina je sorodna ostalim cliom, le da je odeta v kakovostnejše materiale, že v osnovi bogato založena z opremo in obogatena s športnimi sedeži. Le-ti odlično držijo telo v ovinkih, želeli bi si pa predvsem nekoliko višji naslonski del, saj višjeraslim voznikom ne sega do ramen. Prostor potniške kabine in prtljažni prostor sta enako velika kot pri običajnem cliu, s položnim in po dolžini nenastavljivim volanom pa je enaka tudi zastarela in ne najboljša ergonomija.

V nižjih vrtljajih umirjen, v višjih izrazito športen motor

Letošnji clio RS je dobil nekaj več moči pod motornim pokrovom. 2,0-lirski štirivaljnik sedaj razvije največjo moč 182 KM pri 6.500 vrtljajih in največji navor 200 Nm pri 5.250 vrtljajih na minuto. Motor do 3.000 vrtljajev deluje presenetljivo umirjeno, kar omogoča lagodno in nenaporno vožnjo pri nizkih vrtljajih. Med temi in petimi tisočaki je moči že dovolj za hitro vožnjo s solidnimi pospeški, vso moč pa motor pokaže med pet in dobrih sedem tisoč vrtljajev, kjer poleg odličnih zmogljivosti postreže tudi z izrazitim športnim rohnenjem. Sicer pa največja hitrost clia RS znaša 222 kilometrov na uro, za pospešek do sto kilometrov na uro pa potrebuje 7,1 sekunde.

Hiter zadek za obilo vozniških užitkov

Športno čvrsto podvozje večino neravnin s ceste prenese na telesa potnikov, zato pa po drugi strani nudi zanesljivo in dolgo nevtralno lego v zavojih. Ob pretiravanju oprijem najprej začne izgubljati sprednji del, a ga pravočasno ukroti elektronski nadzor stabilnosti ESP. Le-tega je mogoče izklopiti, takrat pa namesto drsenja sprednjega dela veliko več veselja ponuja hiter zadek, ki ga je mogoče brez težav spraviti iz ovinka. Vendar zna biti nemiren zadek po drugi strani tudi neprijeten predvsem ob močnih zaviranjih na neravni cesti. Petstopenjski menjalnik je še predstavnik prejšnje generacije, pretikanje je dovolj natančno, le hodi ročice bi bili lahko nekoliko krajši.

4,58 milijona tolarjev je za clia RS poštena cena

Renault clio RS je torej GTI v pravem pomenu besede, ki kljub plemenitemu pedigreju športnega oddelka Renault Sport nudi tudi prostornost in uporabnost običajnega clia. Clio RS stane 4,58 milijona tolarjev, na testu pa se izkazal s precej več vozniškimi užitki in boljšimi voznimi lastnostmi kot njegov glavni oziroma edini tekmec, peugeot 206 RC. Ostali športno motorizirani avtomobili na našem trgu pa tako po merah kot tudi po ceni sodijo že razred višje.

Foto: Miloš Milač