Astra konkurira tudi golfu GTI

Aktualno

Na Oplovem razstavnem Parizu je poleg trivratne različice astre z oznako GTC mogoče videti tudi športno astro HPC. Avtomobil, zaenkrat še koncept, nadaljuje filozofijo oplov GSi in OPC avtomobilov, v serijski različici pa bo konkuriral predvsem…

Na Oplovem razstavnem Parizu je poleg trivratne različice astre z oznako GTC mogoče videti tudi športno astro HPC. Avtomobil, zaenkrat še koncept, nadaljuje filozofijo oplov GSi in OPC avtomobilov, v serijski različici pa bo konkuriral predvsem volkswagen golfu GTI in renault meganu RS.

Športno ukrojena zunanjost in notranjost

Tudi serijski avtomobil, ki bo najverjetneje zapeljal na trg sredi prihodnjega leta, se ne bo kaj dosti razlikoval od koncepta. V primerjavi z običajno trivratno različico GTC se astra HPC na sprednjem delu ponaša z izrazitejšimi režami za zajem hladilnega zraka, globljim sprednjim spojlerjem, poudarjenimi blatniki ter drugačnim zadnjim odbijačem z vgrajenim difuzorjem in spojlerjem na vrhu prtljažnih vrat. V potniški kabini razvajajo športni sedeži Recaro, usnjeni vložki v barvi karoserije in bolj plemenito obdelana sredinska konzola.

2,0-litrski turbo motor z 240 KM

Pod motornim pokrovom astre HPC se vrti 2,0-litrski, s turbinskim polnilnikom obogaten motor, ki razvije največjo moč 240 KM in največji navor 310 Nm. To zadostuje za največjo hitrost okoli 240 kilometrov na uro in pospešek od nič do sto kilometrov na uro v okoli 6,5 sekunde. Menjalnik je šeststopenjski ročni, astra HPS pa je obuta v platišča iz lahke litine premera 19 palcev.